Всички параметри на военния капацитет и оборудване показват, че е

...
Всички параметри на военния капацитет и оборудване показват, че е
Коментари Харесай

Global Firepower: Азербайджан има по-голям военен капацитет от Армения

Всички параметри на военния потенциал и съоръжение демонстрират, че е по-добре квалифициран за спора с, избухнал в региона на Нагорни Карабах, демонстрират данни на „ Global Firepower “.
Що се отнася до броя на военните, Армения има 1 696 085 готови бойци, до момента в който Азербайджан разполага с 5 042 346.
Армения разполага с 45 000 дейни военни и 200 000 в запас, до момента в който Азербайджан има 126 000 дейни членове и 300 000 резервисти, оповестява Б92.
Бюджетите на двете армии демонстрират диспропорция на конфликтните сили. Армения разполага с 1,385 милиарда $, до момента в който бюджетът на азербайджанската войска е 2,805 милиарда $.
Азербайджан има доста повече самолети, 147, и 88 хеликоптера, до момента в който Армения има 64 самолета и 37 хеликоптера.
Армения има 110 бойни танка, а Азербайджан - 570.
 Нагорни Крабах си връща изгубени по-рано позиции Нагорни Крабах си връща изгубени по-рано позиции
Министерството на защитата на непризнатата Нагорно-Карабахска република разгласи връщането на редица изгубени преди този момент позиции на линия...
Според изказване на азербайджанското Министерство на защитата арменските въоръжени сили са изгубили 22 бронирани машини, 15 системи за противовъздушна защита, 18 безпилотни летателни апарата, 8 артилерийски единици и 3 склада за муниции. По-рано арменският министър на защитата Рафи Ованисян съобщи, че Баку е изгубил към 200 военнослужещи, както и към 30 танка и бронирани машини.
Говорителят на арменското Министерство на защитата съобщи, че 31 души са били убити и над са 100 ранени и че президентът на непризнатата Нагорно-Карабахска република е докладвал за десетки убити и ранени.
Баку и Ереван се упрекват взаимно за започване на спора. Министерството на защитата на Армения съобщи, че Карабах е бил „ подложен на въздушни и ракетни удари “ от Азербайджан. Баку твърди, че арменските сили са първите, разкрили огън, а азербайджанските войски са подхванали контранастъпление.
Генералният секретар на Организация на обединените нации и редица международни водачи приканиха двете страни неотложно да прекратят военните дейности.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР