Всички отвориха навреме в столицата, предаде БГНЕС. В София в

...
Всички отвориха навреме в столицата, предаде БГНЕС. В София в
Коментари Харесай

Изборният ден в страната започна нормално

Всички отвориха в точния момент в столицата, съобщи БГНЕС.

В София в столичното 127 СОУ „ Иван Денкоглу “ всички членове на секционните изборни комисии дойдоха в точния момент, малко забавяне имаше при отварянето на 5 секция. Към 7.00 часа към този момент имаше опашка от десетина души, искащи да дадат гласа си. 1717 са секциите в София, в 681 секции ще се гласоподава с по две машини, а в останалите секции има по една машина. Общият брой на машините в столицата е над 2000. Право на глас в София имат 1 милион 180 хиляди 657 души.

В Плевен 416 са машините, които са разполагаем на гласоподавателите. За малко в една от секциите е имало проблем с машина, само че незабавно е бил решен. 249 305 са имащите право на глас в Плевен.

В Стара Загора денят на вота също стартира умерено, без нарушавания. Избирателните секции в региона са 508, 14 от тях са обособени като Коронавирус секции. В 10 от секциите в региона ще се гласоподава с преносими машини.

Във Варна изборният ден стартира без проблеми тъкмо в 7 часа сутринта. 410 хиляди души в региона имат право да гласоподават. За Варна това са 300 хиляди души. 668 са секциите в региона, 415 за Варна.

В Благоевград секциите отвориха в точния момент. В благоевградското село Мощанец се организират избори " 3 в 1 ", защото селото избира и кметски наместник. Общо 316 598 души имат правото да упражнят правото си на глас в над 539 секции в област Благоевград. Гласоподавателите са с 4091 повече по отношение на броя им в предварителните описи за парламентарните избори на 11 юли. Броят на секциите по отношение на същия интервал също се е нараснал с 39. Най-много обитаеми места има в община Петрич – 55, следвана от Сандански с 54 села, а минимум са обитаемоте места в община Кресна – 7, следвана от Банско, Разлог и Якоруда с по 8 села в състава си.

В Бургас над 365 хиляди души имат право на глас. Изборният ден стартира обикновено и в точния момент. Избирателните секции са 762. 660 машини са разпределени в 593 секции с над 300 гласоподаватели. В 67 секции е планувано да има по две машини. В 169 секции в Бургаско ще се гласоподава с хартиена бюлетина.
Министерство на вътрешните работи: Няма данни за нарушение на сигурността на изборните секции през нощта
Без тежки произшествия мина нощта преди началото на изборите, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. До момента няма сигнали за закононарушения, които да затру...

В Сливен денят стартира обикновено, до този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. 321 чиновници на ОДМВР-Сливен и РДПБЗН-Сливен, са ангажирани в изборния ден. Оперативни дежурни групи и дежурни елементи на ОДМВР-Сливен дават отговор за реда и спокойствието в района.

В Русе по данни на Районната изборна комисия на всички места на територията на региона изборният ден е почнал обикновено и всички изборни секции са отворени. Към момента единствено на две места в региона има проблем с машините. Става дума за секция 38, която се намира във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите в Русе, както и 182 секция в Басарбово. На място се намират техници, които откакто открият какъв е казусът ще уведомят РИК и след това ще се реши какво да се предприеме. И двете секции са с по една машина. До момента се е наложила промяна на трима членове на секционните изборни комисии в региона.

Изборният ден стартира в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа. Ако в този час пред секциите има чакащи хора, гласуването може да бъде удължено с 1 час. Гражданите могат да подадат своя избор в близо 13 хиляди изборни секции. В 9399 от тях се гласоподава напълно машинно, като най-малко 2121 от секциите разполагат с по две устройства. С машини са снабдени всички секции, обхващащи над 300 гласоподаватели.

Във вота за държавен глава се състезават 23 кандидатпрезидентски двойки - 11 от тях са издигнати от инициативни комитети, 12 от партии и обединения. В изборите за парламент вземат участие 27 обединения - 20 партии и 7 обединения. Над 5000 претенденти в 31 многомандатни изборни региона си оспорват 240-те места в Народното събрание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР