Всички отдавна свикнаха с биометричните сензори в мобилните устройства, но

...
Всички отдавна свикнаха с биометричните сензори в мобилните устройства, но
Коментари Харесай

Visa вгражда скенер за пръстови отпечатъци в своите банкови карти

Всички от дълго време привикнаха с биометричните датчици в мобилните устройства, само че в случай че би трябвало да се разплатим благодарение на кредитната или дебитната банкова карта, към момента потребление не доста надеждния PIN код. Visa реши да промени това и стартира да вгражда в своите карти скенер за пръстови отпечатъци.
Решението не е взето просто по този начин. Visa организира огромна анкета, в която потребителите направиха избора. Методът е явен – всички, които употребяват банкова карта Visa от новия модел, ще удостоверяват личността посредством дактилоскопичния скенер и няма да вкарват PIN. Скенерът се задейства когато картата се сложи в терминала. Потребителят слага палеца си, чипът в картата съпоставя облика с архива в паметта си и позволява или не разрешава транзакцията. Съвсем разумно е непокътната опцията и за потвърждаване посредством PIN код.

Системата е напълно самостоятелна, а пръстовият отпечатък се съхранява само в банковата карта и на никое място не се изпраща. Чипът в картата се зарежда от терминала. Първите сходни банкови карти ще се дават на чиновниците и клиентите на фирмите Mountain America Credit Union и Bank of Cyprus.

Представителите на Visa споделят, че системата работи изтънчено, бързо и надеждно. Интегрирането на скенер за пръстови отпечатъци е получило над 50% утвърждение измежду интервюираните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР