Всички отбранителни линии на Украйна са запазени; за една седмица

...
Всички отбранителни линии на Украйна са запазени; за една седмица
Коментари Харесай

Зеленски: За седмица Русия не постигна в Украйна успех по никое стратегическо направление

Всички отбранителни линии на Украйна са запазени; за една седмица съветските войски не реализираха триумф на нито едно стратегическо направление.

Това съобщи във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Укринформ, представен от Българска телеграфна агенция.

" Държим се по този начин, че окупаторите бяха принудени да трансформират тактиката си. Ракетно-бомбените удари на Русия по украински градове са самопризнание, че те не са могли да създадат нищо значително на наша земя ", сподели Зеленски. По думите му съветските военни " са обречени ".

Русия ще компенсира напълно всичко, което е сторила срещу Украйна, добави Володимир Зеленски, представен от УНИАН.

" Русия избра за цел Успенската катедрала в Харков. Една от най-древните православни забележителности на града, монументи на Украйна. За времето на войната катедралата е скривалище за харковчани. Свято място. Сега е унищожено от войната. Те не се опасяват даже от това. Възползват се от това, че Бог не дава отпор мигновено. Но Бот вижда всичко и дава отговор. Отговаря по този начин, че няма да се скриете. Няма подобен бункер, че да преживееш отговора от Бога. А катедралата сигурно ще я възстановим - с цел да не остане там нито диря от войната. И даже да разрушите всичките ни украински катедрали и църкви - няма да разрушите откровената ни религия. Вярата в Украйна и в Бога. Вярата в хората ", сподели президентът.

Зеленски увери, че украинците ще възстановят всяка постройка, всяка улица, всеки град.

" И споделяме на Русия: учете думите " репарации " и " контрибуции ". Ще компенсирате всичко, което сте сторили срещу Украйна. Изцяло. А починалите няма да ги забравим. Ние сме дружно с Бога ", съобщи той.

" Вие отрязвате на мирните поданици на Украйна тока, водата, отоплението. Вие оставяте хората без храна и медикаменти. Вие разстрелвате маршрутите за евенутална евакуация. Няма оръжие, което да не употребявате против украинците. А в този момент излизате и разказвате на своите пропагандатори, че се каните да пратите в Украйна така наречен филантропични колони (...) Запомнете, безбожници: когато ви проклинат милиони хора, няма по какъв начин да се спасявате ", акцентира Володимир Зеленски.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР