Всички общински сметища, които не отговарят на изискванията на Европейския

...
Всички общински сметища, които не отговарят на изискванията на Европейския
Коментари Харесай

9 общини пред тежка криза с боклука

Всички общински сметища, които не дават отговор на условията на Европейския съюз, би трябвало да бъдат закрити до Нова година. Девет общини са на път да разгласят бедствено състояние поради условия на Европейски Съюз, всички общински сметища, които не дават отговор на евростандартите в тази област, да бъдат закрити до Нова година, заяви bTV.

Една от застрашените от рецесия с боклука общини е Пазарджик, която има построено хранилище за боклуци по стандарт, само че поради обжалване на избора на оператор, новото хранилище няма право да работи сега, а прилежащите общини, които би трябвало да докарват боклуците си в Пазарджик, също са в невъзможност.

„ Ще успеем да поемем 2 дни. След това, в случай че не се случи, ще преминем към бедствено състояние ”, коментира кметът на Пещера Николай Зайчев.

Депата за боклуци в Благоевград, Кочериново, Рила, Бобошево и Симитли също се готвят да затворят. Боклукът би трябвало да се извозва до сметищата в Разлог и Сандански. На процедура обаче това се оказва невероятно, защото наличната техника може единствено да събира отпаъци, не и да ги транспортира на дистанции от 50 и повече километра.

От екоинспекциите са безапелационни, че пролонгация няма да бъде дадена.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР