Всички общински болници ще бъдат проверени за фиктивно назначен персонал.

...
Всички общински болници ще бъдат проверени за фиктивно назначен персонал.
Коментари Харесай

Проверяват всички общински болници за фиктивно назначен персонал

Всички общински лечебни заведения ще бъдат тествани за фиктивно назначен личен състав. Повод за инспекциите е изявление на шефа на белоградчишката болница, че там има фиктивни назначения, разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев Кирил Ананиев е министър на опазването на здравето ва третия кабинет на Бойко... към профила.

На тази болница няма да се дадат тези 6 милиона. Обратно - ще бъде направена инспекция от Агенцията "Медицински одит " и всички констатации, които бъдат направени, по-късно ще последват и съответните санкции. Ние ще забележим кои са добре работещите отделения - тези, които ще би трябвало да бъдат закрити, тъй като са неефективни, и тези, които ще би трябвало да бъдат усъвършенствани, съобщи здравният министър.

Ананиев разяснява и медицинските стандарти, като акцентира, че в някои от тях има условия, неотговарящи на настоящото положение на системата. Ето за какво всички стандарти ще бъдат разисквани с Българския лекарски съюз по време на договарянията за НРД.

По отношение броят на медицински сестри в страната, министърът съобщи: "Това, което можем да създадем, е да предложим на МОН да усили приема за медицински сестри. Можем да създадем нужната организация за повишение квалификацията и преквалификацията на експертите по здравни грижи ".

Въпросът за повишение заплатите на медицинските сестри не е единствено от компетенциите на министъра на опазването на здравето, а би трябвало да се прегледа взаимно със синдикати и работодатели, защото те са най-важният фактор за образуването приходите на личния състав в лечебните заведения, стана ясно още от думите на министъра.

Следващата седмица следва среща с представители на Българската асоциация на експертите по здравни грижи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР