Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен

...
Всички общини, които искат определен пътен участък да бъде освободен
Коментари Харесай

Борисов иска общините сами да определят пътищата без винетки


Всички общини, които желаят избран пътен сектор да бъде освободен от пътна такса, би трябвало да изпратят документално искане до районното министерство (МРРБ). Това предложение направи министър председателят Бойко Борисов на среща със Сдружението на общините в Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

Бойко Борисов публично се извини на българските водачи за неуредиците към въвеждането на електронната винетна система. Премиерът сложи период всички проблеми да се изчистят най-късно до 15 дни. Регионалният министър Петя Аврамова съобщи пред медиите след срещата, че все още Варна, Пловдив, София и Асеновград желаят основни пътища да бъдат освободени от винетка. Решението кой път да отпадне от такса ще се взима след решение на Общинските препоръки. От сдружението на общините дадоха обещание до всички общини да изпратят решението. До срещата и разногласията се стигна, откакто на последното съвещания за предходната година кабинетът реши бъдещата автомагистрала " Европа " (София – Калотина) да стане част от автомагистрала „ Струма ” и да се заплаща винетка. Ощетени се оказаха редица софийски села в северната част на София.
Премиерът реши да поеме самодейността в свои ръце и еднолично подреди на Пътната организация да падне винетката. Това даде съображение и на варненци да надигнат глас, защото от години заплащат, с цел да отидат до градските гробища, близките вилни зони и Златни пясъци. " Общините да създадат по този начин, че откакто желаят пътищата да са общински, да си ги поддържат “, счита Борисов. Националното съдружие на общините разгласи, че ще е нужно към седмица, с цел да посочи тъкмо кои пътни сектори желаят да се употребяват гратис. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР