Всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу

...
Всички областни управители да вземат спешни мерки за превенция срещу
Коментари Харесай

Денков изиска от областните в оставка да поработят заради наводненията

Всички регионални шефове да вземат незабавни ограничения за предварителна защита против възможни наводнения.

Това ще изиска министър председателят Николай Денков предвид на за идващите дни.

Премиерът чака още през днешния ден регионалните шефове да ревизират невралгичните точки, на които могат да се появят свлачища или да се стигне до преливане на вода. Необходима е бърза организация по райони за разчистване на деретата и оформянето на насипи на местата с максимален риск.

Припомняме, че всички регионални шефове като се изключи пернишкия, през вчерашния ден Премиерът не ги одобри, оставяйки ги действително на техните постове.
 Областните шефове на Гълъб Донев с акция
Областните шефове на Гълъб Донев с акция " оставка "

Денков не подписва подадените оставки

В министерски съвет е извършена среща, на която са взели участие ръководителите на институции, които са ангажирани с отстраняването на вредите. Още през вчерашния ден министър председателят подреди българската войска да изпрати военнослужещи да оказват помощ при отводняване на

В Министерски съвет са били министрите на защитата, на вътрешните работи, на районното развиване и благоустройството, началникът на Генералния щаб на Българската войска, шефът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) и ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура ", които рапортуваха на Денков за настоящата обстановка в засегнатите региони и подхванатите ограничения.

Министерство на вътрешните работи ще разпореди инспекция за аргументите за следващото наводняване, съобщи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Днес екипи на Министерството на труда и обществената политика и Агенцията за обществено подкрепяне ще обходят засегнатите от наводнението места и ще преценяват нуждата от обществена поддръжка за потърпевшите.
 Дъждовете в Берковица нанесоха вреди за към 1.5 млн. лева
Дъждовете в Берковица нанесоха вреди за към 1.5 млн. лева

Все още се отводняват къщи и се разчистват наноси от улиците и дворовете
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР