Всички обичат омари. Малко масло, синьо море, прохладна нощ и

...
Всички обичат омари. Малко масло, синьо море, прохладна нощ и
Коментари Харесай

Любопитни факти за омарите


Всички обичат омари. Малко масло, синьо море, прохладна нощ и светещи фенери! Омарът е чудесна лятна, вкусна и здравословна храна, подобаваща за всеки мотив. Foodpanda, подбра няколко любопитни обстоятелството за него, които евентуално не знаете.

Някога омарите са били храна за бедния човек, а цената им е била много ниска, спрямо тази на пиле. Омарите не са червени. Те стават червени, когато се сготвят, само че в природата те могат да бъдат зелени или жълти, или даже яркосини. Могат да плуват напред и обратно. Когато са разтревожени, те се отдръпват встрани, като бързо се свиват и размахват опашките си.

Когато храната е нищожна, омарите могат да се трансфорат в канибали и да се хранят с по-малки омари. Най-вкусната част от омара е опашката. Омарите живеят в мрак и тиня на дъното на океана. Смята се, че омарите могат да живеят до 100 години. Може да изпечете омар на мощно нагорещени скали.

Месото от омар е превъзходен източник на протеини, осигурявайки 28 грама протеин на 100 гр. месо. Омарите са превъзходен източник на здравословни омега-3 мастни киселини.

Омарите в началото били събрани на ръка. Едва към средата на 19 век стартират да се събират с клопки. Омарите имат неприятно зрение, само че имат мощно развити сетива за аромат и усет. Омарите имат зъби в стомаха си. Половин кг омар би трябвало да се готви за към 15 минути. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР