Всички обичаме пролетта. Заради тривиалните неща - слънчевите дни, топлото

...
Всички обичаме пролетта. Заради тривиалните неща - слънчевите дни, топлото
Коментари Харесай

Бюти рутина през пролетта за момичета, които се гримират ежедневно

Всички обичаме пролетта. Заради тривиалните неща - слънчевите дни, топлото време, ароматът, който се разнася из улиците от цъфналите дървета и на фона на мрачната, студена, мокра зима - в този момент е просто приказка! А и време за промяна на тежкия грим с по-лек, изключително в случай че обичате ненатрапчиви текстури и чувството да нямате грим върху лицата си, даже когато го носите.

Пролетта е и време е за нова рутина в грижата за кожата. В новото си видео Наталия от  показва своята ежедневна рутина - какво прави, с цел да подхранва и хидратира лицето си, като демонстрира и бърз тюториъл за пресен пролетен и доста лек грим.

Грижа за кожата

Нещото, което е хубаво да се прави един път, най-много два пъти седмично като грижа за кожата напролет е домашна маска , която се състои от 1/2 намачкано добре узряло авокадо и 2 с.л. мед – нанася се на чиста кожа и се престоява с нея 20 минути, след което отмиваме единствено с хладка вода.

Като комплимент за кожата на ежедневна база обаче е нанасянето на прекрасен крем . Него слагаме и наложително преди нанасяне на грим, всяка заран. В дните, в които не се гримираме, може да слагаме единствено от крема си, само че в случай че се гримираме, това би трябвало да бъде първата и съществена стъпка в слагането на макиажа.
 маска iStock/Getty Images-->
А ето и една концепция за бърз и пресен пролетен грим:

За да наподобява в допълнение кожата хидратирана и свежа, избираме декор дьо загар с не толкоз покривен финиш – да вземем за пример ББ крем или Секретен сътрудник крем. Ако предпочитате по-натурално изглеждащи лица - сияйни и блестящи - към декор дьо тена можете да смесите 2 помпички от блестяща основа за грим, която ще придаде доста лъчезарен тип на кожата ви. Нанасяме с навлажнен авансово бюти блендер.

Време е за коректор - слагаме няколко точици под очите. От него нанасяме и в профил на нослето и още веднъж преливаме добре.

Веждите оформяме с прахообразен артикул и плоска четка. Време е за клепача - нанасяме основа за сенки, върху която цветовете ще се задържат за много по-дълго време. После подчертаваме сгъвката на окото с пухкава четка и 1-2 тона по-тъмен натурален колорит. Върху целия клепач с пръст нанасяме перлено розово, с цел да може да бъде още по-бляскав грима.

Ако желаете, може да разнообразите с черна очна линия , само че не прекомерно плътна. И несъмнено - няколко пласта серпантина .

В основата на долните мигли слагаме от кафявия колорит, с цел да подчертаем по-добре окото.
 грим iStock/Getty Images
Връщам се на лицето, като първо контурираме лицето си със стик за силует. Преливаме с бюти блендера и по-късно минаваме периферията с бронзираща пудра с фини блестящи частици и огромна четка. Минаваме и по нослето за натурален тен и връщане свежестта на кожата.
 грим iStock/Getty Images
А какви са финалните линии за пролетния пресен грим – вижте във видеото!

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР