Всички обичаме лятото, но е време да се примирим, че

Всички обичаме лятото, но е време да се примирим, че ...

Как да изберем връхната дреха спрямо фигурата ни.


Всички обичаме лятото, но е време да се примирим, че в календара вече се появиха хладните месеци, изпълнени с дни, чиито температури са по-ниски.

Това обаче не бива да ни плаши. Не и в модно отношение. Именно сега е моментът да експериментираме с различни материи, кройки и наслагване на дрехи една върху друга.

АКО ИМАТЕ ТОВА В ГАРДЕРОБА СИ, ГОТОВИ СТЕ ЗА ЕСЕНТА - СНИМКИ

На пазара има разкошни предложения, особено за връхни дрехи, но да си признаем - малко е стряскащо как да подберем правилната дреха, която хем да ни топли, хем да ни отива и подчертава по възможно най-добрия начин фигурите ни.

Как да я изберем спрямо формата на тялото ни, ни разказва Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео .

За фигура тип "пясъчен часовник"

Ако имате красиво, женствено тяло, с добре подчертани рамене, хубаво изразена талия и женствен ханш, значи сте с фигура тип "пясъчен часовник".

Най-удачният начин да подчертаете перфектните си дадености е като изберете връхна дреха, скроена така, че да подчертае талията ви. Тя трябва да си пасва перфектно в раменете, да е стеснена в областта на талията и да се разкроява естествено в ханша. Нещото, за което наистина трябва да внимавате, е просто да откриете своя точен размер. Дрехата не бива да ви е прекалено тясна в раменете, но не и твърде широка, сякаш виси неестествено като на закачалка. Спрете се на модел, който има и колан, така че най-красиво да акцентирате върху талията си с този разкошен елемент.

Какви обувки са били модерни в годината ти на раждане

За фигура тип "триъгълник"

Ако имате тесни рамене и гръден кош, сравнително нормална, но не твърде изразена талия и в ханша си малко по-широка, то вие сте с фигура "триъгълник".

Спрете се на елегантно сако тип емлематичния модел на "Шанел", което да подчертае раменете ви. Трик е да заложите на връхна дреха с подплънки за рамене, която ще прекрои илюзорно тялото ви. За да придадете допълнителна женственост на силуета си, опитайте с модел тип "пеплум", който ще ви дари с талия.

За фигура тип "овал"

Ако не сте с категорично изразени рамене и ханш, а в областта на талията сте малко по-широка, значи сте с фигура тип "овал".

Спрете се на яке, което по естествен начин ще обгръща раменете и бюста ви, но няма да приковава вниманието върху талията, която при вас не е така добре изразена. Бомбърът е един подходящ, а и модерен вариант. Спрете се на по-семпли и класически кройки и цветове, които няма да акцентират върху горната част на тялото ви, а ако например се гордеете с красиви слаби и дълги крака, акцентирайте върху тях със слим дънки и висок ботуш или ток.

Дънки за над 450 лв?! Ето как да си ги направите сами

Фигура тип "обърнат триъгълник"

Ако имате силно изразени рамене, не много добре подчертана природно талия и тесен ханш със слаби крака, вие сте с фигура тип "обърнат триъгълник".

Перфектни за вас са палтата до средата на бедрото в А линия, които са точни в областта на раменете и бюста, а надолу се разкрояват елегантно. Друг вариант е да изберете парка, която пада свободно по тялото.


 Instagram.

Източник: vesti.bg