Всички обичаме да си хапваме вкусно и да опитваме нови

...
Всички обичаме да си хапваме вкусно и да опитваме нови
Коментари Харесай

Учени: Гответе ориза само така!

Всички обичаме да си хапваме вкусно и да опитваме нови и нови кулинарни изкушения. Има обаче храни, които са безконечната класика и са идеалната гарнитура на всяко ядене, като няма значение дали то е месно или зеленчуково. Оризът е точно такава храна, като може да се подготви по друг метод, както на вас ви харесва.

Естествено оризът съдържа арсен, само че неговото количество може доста да намалее, в случай че сварите ориза по избран метод, заяви вестник Дейли мейл. Специалистите от университета в град Шефилд ревизираха по пробен метод по какъв начин тъкмо се случва това и са стигнали до заключението, че варейки по този метод ориза, наличието на рисковия арсен понижава доста. Процентово концентрацията му се понижава с до цели 75%, в случай че го варите вярно.

Учените прибавят, че оризът би трябвало първоначално да се сложи за към 5-6 минути във вряла вода, а след това тя да се смени с нова, като най-после приготовлението на вкусната гарнитура да приключи под похлупак на ниска температура.

По този метод се понижава доста концентрацията на арсен, а и оризът става доста по-плътен и апетитен. Сравнявайки белия и кафявия ориз, следва да прибавим, че вторият е по-подходящ, в случай че сте на диета да вземем за пример, защото е по-здравословен. За сметка на това при първия може да се отстрани повече арсен, в случай че го готвите по този метод.

 вярно варене на ориз

Важно е да разбирате, че арсенът е доста рисков канцероген, който е систематизиран в група 1. По натурален метод той се натрупва в зърнената просвета, като това се дължи на обстоятелството, че се разтваря във водата, а както знаем, оризът се отглежда в наводнени полета. Този канцероген се съдържа в много огромни количества в почвата и надлежно минава от нея и в ориза. Именно по тази причина е добре да готвите ориз по този метод, защото по този начин ще намалите доста концентрацията на арсен.

Трябва да се храните здравословно, само че също по този начин е значимо да се интересувате от степента на полза на всяка една храна. По този метод ще се грижите за здравето си, само че и ще се чувствате доста по-бодри и енергични, защото арсенът е доста рисков канцероген, а по този начин ще можете да намалите неговата централизация в продуктите, които консумирате.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР