Всички обичаме да ходим на ресторант - някои го правят

...
Всички обичаме да ходим на ресторант - някои го правят
Коментари Харесай

Ресторантски трикове: Как ни надуват сметката

Всички обичаме да вървим на ресторант - някои го вършат постоянно, други по-рядко. Често обаче не виждаме, че сервитьорите се пробват да ни накарат да похарчим повече пари, в сравнение с сме възнамерявали.

Ресторантите и сервитьорите употребяват разнообразни трикове, с цел да печелят повече или спестят по нещо от всеки клиент.

Предлагаме ви някои ресторантски трикове, които надуват сметките или икономисват от полагащо се за парите ви качествено обслужване.

 Снимка 238045
Източник:

Твърде бързо прибират чиниите

Забелязали ли сте, че постоянно сервитьорите са подготвени да приберат чиниите и друга посуда даже и да има доста храна по него?

Това се прави особено за д есе почувства клиентът неловко пред празната маса и да си поръча нещо друго. Което води до по-голяма сметка от плануванаъа.

Въпрос без опция за отвод

Много постоянно сервитьорите употребяват въпрос, който в действителност не дава опция на клиента да откаже поръчка.

Така да вземем за пример, те питат: " Червено или бяло вино, желаете? "

На клиента е неловко да отговори негативно и да откаже предлагането за вино, даже и в случай че му се пие бира, безалкохолно или не планува да пие нищо.

Това е още един ресторантски трик за по-висока сметка

 Снимка 342741
Източник:

Все повече и повече вино

Когато поръчате вино, сервитьорът нормално не не помни да е общителен и непрестанно сипва от бутилката в чашата на клиента.

Така бутилката свършва прекомерно бързо, а клиентът се слага в неловка обстановка и се постанова да поръча нова.

Това също е един от " почтените номера, които се употребяват, с цел да се накара клиентът да поръча повече и да харчи повече пари.

Цената е за 100 грама, а не за порция

Има блюда, чиято цена в менюто е за 100 грама, а не за порция - да вземем за пример при скъпи риби и други привлекателни храни.

Сервитьорите постоянно не обръщат внимание на това и клиентът не постоянно вижда тази специфичност. Привлечен от забавното ястие, човек с ненаситност го поръчва, а при сметката се чуди на огромната сума, разминаваща се с неговите упования.

 Снимка 354506
Източник:

Измамата с коктейлите

Много постоянно менюто има така наречен " маркови " за заведението коктейли с гръмки имена.

Не би трябвало да се подвеждате от претенциозното име: постоянно този коктейл е микс от микс всичко, което остава на дъното на бутилките. И с цел да не го хвърлят заведенията за хранене са създали и ползват такива уловки.

Трикове с лимони

Лимоните, също могат да бъдат предмет на обикновена машинация. Някои сервитьори признават, че употребяват еднакъв лимонени резени няколко пъти, защото това икономисва пари.

 Снимка 351381
Източник:

Празнично меню

В избрани дни или на избрани дати има доста хора в заведенията за хранене. С най-голяма мощ това се отнася за празници като Нова година, Свети Валентин и други сходни мотиви да се отпуснем малко повече.

За такива случаи заведенията за хранене са се изхитрили да оферират така наречен " празнично меню " и в него цените са много по-високи от нормално. А и то включва постоянно неща, които не бихте си поръчали при естествена обстановка.

А сметката голословно се надува по този метод.

 Снимка 354508
Източник:

Икономии от бира

Наливната бира, която се сервира в заведенията за хранене, примамва с вкусна пяна. Само че не всеки знае, че съществуването на такава пяна не значи, че бирата, която ви сервират е свежа.

Много постоянно бармани ползват подобен трик - употребяват остарелия смесител на бира и получават от него пяна за доливане.

Да не приказваме, че красивата пяна постоянно лишава от размера на поръчаната напитка, който вие сте платили.

 Снимка 354203
Източник:

Чиста питейна вода

Как мислите, от кое място идва водата, която ви носят в каната? Това не се прави във всички заведения за хранене, само че постоянно се случва водата да се наточва от кранчето.

И защото доста постоянно след пикантна и солена храна се поръчва вода, това носи спомагателни облаги за ресторанта, защото водата в гарафата не се предлага гратис.

 Снимка 354505
Източник:

Пробутване на остарели ястия

Много постоянно в заведенията за хранене има ястия, които никой не купува. Ето за какво сервитьорите се пробват да се отърват от тях допустимо най-бързо, преди приключване на периода им на валидност.

Затова обръщайте внимание на това, когато сервитьорът прекомерно натрапчиво ви поучава да опитате обещано ядене, като доста вкусно. Престояли ястия се затоплят, сервират се доста с спомагателни подправки или пикантни сосове и се пробутват на не подозиращите измамата клиенти.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР