Всички нови камиони и автобуси от 2025 г. трябва да

...
Всички нови камиони и автобуси от 2025 г. трябва да
Коментари Харесай

От 2025 г. новите камиони и автобуси ще разполагат с „пряка видимостотвсякъде


Всички нови камиони и рейсове от 2025 година би трябвало да дават отговор на условията за така наречен „ директна видимост “, т.е. те би трябвало да бъдат проектирани и конструирани по този начин, че „ доста да се понижат мъртвите зони на видимост пред и в профил на водача, изключително при завой “. Това е изключително значимо при придвижване в градска среда. Това планува нов правилник, гласуван неотдавна от Европейския парламент. Автомобилните производители са задължени от 2022 година да оборудват всички нови коли с детайли за сигурност с животоспасяваща цел като интелигентни устройства за ръководство на скоростта, усъвършенствани системи за спешно прекъсване, за поддържане на лентата на придвижване и така нататък

Новият правилник бе създаден предвид на статистиката, че случаите с товарни транспортни средства, включващи уязвими участници в пътното придвижване, като велосипедисти и пешеходци, най-често са породени от фактори, свързани с видимостта, изясняват уредниците на профилираното ревю в София Trcuk Expo 2019. Те допълват, че през последните 15 години злополуките с тежки камиони в Европейския съюз са намалели на половина, а съдбовните пътнотранспортни катастрофи с присъединяване на камиони са сведени до към 15%. „ Индустрията към този момент е подготвена да отговори на новите европейски правила и може да покаже обновените структури и съоръжение на новите модели камиони и рейсове, които безусловно „ виждат на всички места “, допълват уредниците. Изложението ще се организира от 6-и до 8-и юни на Летище „ Лесново “.

Сред изложителите ще е SCANIA и новите й градски камиони серия P, създадени за отлична видимост и елементарно ръководство. „ Стъклото на вратата на пасажера може да се спуска, което покачва способността на лидера да вижда деца, пешеходци и велосипедисти покрай камиона. Новата позиция на седалката, ниско разположеният непряк прозорец и увеличената повърхност на стъклото обезпечават още по-добра видимост. Арматурното табло също е леко свалено, с цел да се усъвършенства видимостта напред. Всичко това е превърнато в базов стандарт за кабините на шведския производител и е внедрено в сериите G, S и R камиони за транспорти на дълги дистанции “, прибавят от Truck Expo 2019.

 Eдин от най-интересните нови модели на SCANIA е G 410 CNG Next Generation

Eдин от най-интересните нови модели на SCANIA е G 410 CNG Next Generation

Eдин от най-интересните нови модели на SCANIA е G 410 CNG Next Generation - 13-литров, шестцилиндров редови мотор на метан, с мощ 410 к.с. и оптимален въртящ миг от 2000 Нм. Той покрива нормите Евро-6 единствено с EGR и трипътен катализатор, без добавка Adblue и без филтър за твърди частици. Стоманените бутилки за метан са осем, всяка с размер 118 л., което прави обща съдържимост на резервоарите от 944 л или към 164 кг метан. С тях камионът може да измине 500 км при натоварена комбинация.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР