Всички ние сме създали някакви лични удобства, на които, за

...
Всички ние сме създали някакви лични удобства, на които, за
Коментари Харесай

Кое вреди на финансите ни?

Всички ние сме основали някакви персонални улеснения, на които, за положително или неприятно, се отдаваме всекидневно. И макар че следващата вечеря на открито или новият чифт обувки може да ви се сторят безобидни, то с течение на времето те могат да ви донесат съществени усложнения. Лошите финансови привички са постоянно срещан проблем освен в България, а и в целия свят. В множеството случаи хората незабелязано позволяват те да станат част от рутината им, а в следствие мъчно се стимулират да ги трансформират.

Най-вероятно ви се е случвало да си купите нещо и в идващия миг да установите, че нямате потребност от него.

Факт е, че неприятните привички са сложни за премахване, само че не е невероятно. " Това, което знаем от лабораторните изследвания е, че в никакъв случай не е късно да нарушим навиците си. Те са податливи през целия ни живот ", споделя създателят на " Силата на навика " Чарлз Дюхиг.

Ето и някои от препоръките на Microcredit.bg, върху които е добре да работите, с цел да избегнете финансови усложнения и тегленето на заем до заплата.

Спрете да живеете отвън опциите си

Има един главен финансов табиет, от който би трябвало да се опитате да се откажете допустимо най-скоро, и това е да харчите повече, в сравнение с печелите. Да се разчита на кредитната карта, с цел да живеете, както желаете, може съществено да утежни нещата и да ви докара доста главоболия.

Има доста привички, които могат да доведат до невъздържание с разноските - от първокласната кола и телефон, до честите празненства с другари. Начинът ви на живот е от основно значение за вашето финансово положение. Затова се замислете идващия път, когато оставите половината от заплатата си в магазина за скъпи дрешки. Разпределете парите си по този начин, че да ви стигнат за месеца. Помислете от какво в действителност имате потребност и от какво не.

Ако внимавате защо харчите, само че въпреки всичко имате интервали, в които приходите ви не са задоволителни, най-вероятно ще ви се наложи да потърсите спомагателна помощ. Институциите за бързи заеми, могат да ви бъдат от изгода, до момента в който получите идващото заплащане.

Направете си незабавен фонд

Според проучвания 40% от възрастните хора във Англия имат минимум 100 английски лири, които са оставени за незабавни случаи. Липсата на незабавен фонд може да ви аргументи усложнения при непредвидени разноски като ремонт на кола или щета на някой домашен апарат.

За благополучие в днешно време не е толкоз огромен проблем, даже и да нямате незабавен фонд. Бързите заеми могат да ви оказват помощ при положение, че се нуждаете от пари на момента.

Не подценявайте месечните сметки

Датата за заплащане на сметките ви наближава, а вие все отлагате за по-късно. Лошото е, че преди да се усетите, че сте пропуснали задължението, може да останете без ток, телевизия или да имате спад на кредитния рейтинг.

За да избегнете всичко това, се опитвайте да плащате сметките си в точния момент. Направете си увещание на телефона или просто си запишете някъде, с цел да не пропускате избрания период. Ако имате повече от един заем, помислете за сливане. По този метод, като се изключи че ще спестите време, може да спестите и пари от лихви и такси.

Следете разноските си

Това, за което не знаете, не може да ви навреди, нали? Грешка. Да не обръщате внимание на това какво се случва с парите ви и защо сте ги похарчили, е сигурен път към невъздържание с разноските. Малките покупки могат да се натрупват с течение на времето и незабелязано да се окаже, че сметката ви е занулена. Затова е значимо да следите добре разноските си. Опитайте се да записвате защо харчите в границите на един месец. Може да останете в действителност сюрпризирани от резултата.

Внимавайте с импулсивните покупки

" Избягвайте импулсивните покупки! " Може би сте чували този съвет безчет пъти, само че е реалност, че доста постоянно хората са склонни да вземат недомислени решения изключително когато става въпрос за извършване на покупки. Преди да си купите нещо, помислете дали имате потребност от дадения артикул и защо ще го употребявате. Преди да отидете на магазина, си направете лист, с цел да не се връщате у дома с куп непотребни неща. Не купувайте артикули единствено тъй като са понижени сега. Отстъпките на стоките могат да ви подлъжат да се сдобиете с ненужни движимости за сметка на разноските ви.

Има доста фактори, които могат да ни оказват помощ или да навредят на финансовото ни положение. Понякога, макар прецизното следване на всички препоръки, човек може да изпита усложнения и да се нуждае незабавно от пари. В подобен случай, бързите заеми са един комфортен метод да се сдобиете с мечтаната сума и то в границите на минути. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР