Всички ние сме потенциално носещи риск за корупцията в България

...
Всички ние сме потенциално носещи риск за корупцията в България
Коментари Харесай

Петков: Очакваме от прокуратурата присъди, не общи коментари

Всички ние сме евентуално носещи риск за корупцията в България за закононарушения от изключително огромни размери, ние не сме органът на следствие, само че е значимо да се знае, че би трябвало да обръщаме внимание на прокуратурата. Това сподели във встъпителните си думи министър председателят Кирил Петков преди съвещанието на Министерски съвет, идвайки незабавно след разпита му в прокуратурата, където бе извикан за очевидец, с цел да показа лист с имена.

Ние като общество, като изпълнителна власт, аз като министър-председател чакам дейности в границите на закона, само че с разнообразни резултати, уточни още той. Нагледали сме се на общи мнения, на незавършени каузи без неоправдателни присъди - по тази причина беше и през днешния ден диалогът ни с прокуратурата, добави Петков. И още един път акцентира, че чака диалог, правдивост, да няма човек над закона, без значение кой е той.

По друга тематика разгласи желанията си министър-председателят - пътят за Триград, който е в неприятно положение и жителите мъчно имат достъп до града. На съвещанието на Министерски съвет ще бъдат отпуснати средства за поправката му, стана ясно от думите на Кирил Петков. Друго по-специфично е, че ще се разиска на оперативното съвещание - МФ, Министерство на регионалното развитие, Министерство на вътрешните работи спомагаха за пътя в Триград.

В четвъртък на съвещанието ще бъдат дадени средствата за построяването на пътя. По думите на Петков хубавата вест е, че не са се бавили, вървял е процесът за изпълнителя.

Искам да уведомя хората, които нямаха достъп, че това ще бъде поправено и че не сме изгубили и ден, сподели Кирил Петков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР