Всички ние разчитаме на образованието, възлагаме всичките си надежди на

...
Всички ние разчитаме на образованието, възлагаме всичките си надежди на
Коментари Харесай

Вълчев: Държавата разчита на образованието като основа на всичко


Всички ние разчитаме на образованието, разпореждаме всичките си очаквания на него. Образованието е диалогът за нашите деца, поради него имаме вяра в тези светли съдбини. Това съобщи пред Българска национална телевизия министърът на образованието и науката Красимир Вълчев във връзка Празника на българската просвета и книжовност 24 май, съобщи БГНЕС.

“Ако желаеме да станем образовани и да сме положителни в нещо, би трябвало да отделим хиляди часове. Конкретно, за частните уроци, имаме една фиксираност върху изпитите след 7-ми клас. Едно дете обаче може да получи положителни благоприятни условия и без да влезе в набеденото за най-хубаво учебно заведение ”, съобщи просветният министър.

От учителя чакаме възприятие за професионализъм, креативна настройка, с цел да постави старания и да въодушеви всяко едно дете да учи. Всеки един от нас носи загатна за учителите, които са ни въодушевили, разяснява министър Вълчев.

“Бих призовал учениците да четат. Спомням си, може би бях втори или трети клас, ми бяха подарили “Ян Бибиян ”, двете му елементи. Сега нищо не си припомням от него, само че той ме предизвика да чета повече и повече ”, уточни още той.

Като министър желая да бъда запомнен с това, че съм съдействал за подобряването на системата, че съм направил по този начин, че българското общество да разчита на системата на образованието. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР