Всички ние представляваме повече от 3/4 от българските предприятия и

...
Всички ние представляваме повече от 3/4 от българските предприятия и
Коментари Харесай

Бизнесът към правителството: Трябва малко интелигентност, за да отделиш житото от плявата

Всички ние представляваме повече от 3/4 от българските предприятия и заетите в тях. В тях има последователи на всички политически партии, както и отрицатели. Никой от нас не търси политически детайл в цялата тази работа. Говорим за стопанска система, в случай че има политика, то е доколкото има стопанска система в политиката. Това сподели Добри Митев от Българска стопанска камара пред публицисти.

" Асен Василев е прав по принцип, само че нашите нискокалорийни въглища не са експортноконвертируеми, те не подлежат на превоз. Същото нещо е с атомната енергетика, която се зарежда на три години. Себестойността се утежнява единствено от това, че това, което е за битовите консуматори се взима от атомната централа и се товари върху останалите. Това понижава опцията за поправки. Има едно политическо говорене по принцип, само че не дава отговор на нашата реалност. Трябва да има малко просветеност и знания, с цел да отделиш житото от плявата ", сподели Красимир Дачев - зам.-председател на Българската търговско-промишлена палата.

" Дългосрочните прогнози са най-лесни. В дълготраен проект всички ние ще сме мъртви. Ние направихме дълготрайни прогнози до 2050г. с разнообразни сюжети, при които при цялостната промяна на енергетиката се реализира за интервала 70-80 евро на MWh. Но това беше преди тази международна инфлация, която ще докара до промяна на цените 90-100 евро ", сподели ръководителят на АИКБ Васил Велев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР