Всички ние мечтаем за невероятни смартфони, авангардни роботи и летящи

...
Всички ние мечтаем за невероятни смартфони, авангардни роботи и летящи
Коментари Харесай

Измислиха как да се отирвем от миризмата на пот

Всички ние мечтаем за невероятни смарт телефони, авангардни роботи и летящи коли, само че когато се озовем в градския превоз и до нас се настани някой с извънредно неприятна миризма на пот, то това, за което започваме да мечтаем най-силно е дезодорант от ново потомство, който да отстрани неприятната миризма от телата ни.

За благополучие сходно супер средство може напълно скоро да бъде действителност, с помощта на група откриватели от Обединеното кралство, написа уеб сайтът Digital Trends.

Учените в Университета на Йорк и Университета в Оксфорд направиха първата значима стъпка към премахването на миризмата на тялото. Те са изолирали разнообразни типовете стафилококи — бактериите, които са виновни за появяването на неприятната миризма на потта.

По време на своето проучване учените преосмислили самата концепция за действие на дезодорантите и спрейовете. Те стигнали до извода, че както няколко гнили ябълки скапват цялата купчина, по този начин и напълно дребен на брой типове от разнообразното семейство на стафилококите, са виновни за неприятната миризма на даден субект.

Картинка: University of York and Oxford
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР