Всички ние, като общество, сме ви задължени във всеки един

...
Всички ние, като общество, сме ви задължени във всеки един
Коментари Харесай

Здравният министър към лекарите: Всички сме ви задължени, благодаря за спасените животи!

" Всички ние, като общество, сме ви задължени във всеки един ден. Давам си сметка, че политиците и Министерството на здравеопазването би трябвало да ви обезпечат спокойствието и изискванията на труд, отговарящи на мястото ви в едно модерно общество. Ваш ангажимент е с всяко свое деяние, с старание и почтеност, да отстоявате престижа на лекарската специалност. Ангажимент на всички нас е да работим за реабилитирането на доверието сред доктор и пациент, изискване за което е и смяната на здравната ни система. В тази посока са ориентирани всички старания и цялата експертиза на екипа ми. Решени сме да преодолеем настоящето състояние и да изведем здравната ни система от спиралата на обещанията и всеобщото обезверяване. "
 Почитаме настойника на българите св. Иван Рилски
Това написа здравният министър Кирил Ананиев в приветствения си адрес по случай днешния Ден на българския доктор.

" За мен е чест да ви поздравя ", написа министърът и се обръща към лекарите с думите, че те оказват помощ да съхраним вярата в живота в сложните моменти по тази причина не приема да се приказва какъв брой са положителни лекарите единствено когато има тежки произшествия, естествени бедствия и повреди.

" Изискванията към вас непрестанно нарастват, медицината се развива, обществото чака от вас от ден на ден и повече, постоянно неразбирайки, че и науката, и човешките благоприятни условия имат лимит. Избрали сте отговорността и натоварването за свое всекидневие, а усилието ви за съхраняването на живота буди у всеки почит. Общественото говорене за труда ви неведнъж е изкривявано и носи негативен заряд, позитивните оценки, въпреки и доста на брой, биват артикулирани на четири очи и бързо са забравяни.

Всички ние като общество сме ви задължени във всеки един ден! ", написа министърът.

" Иска ми се в този ден от мен да чуете признателност за избавените човешки животи и за полаганите грижи за вашите пациенти, самопризнание за това, че работите на границата на опциите си и го вършиме от сърце. Надявам се тези мои думи да съумеят да притъпят болката, която постоянно изпитвате поради неоправданите рецензии към лекарската специалност.

Вярвам, че с вас все по-често отсега нататък ще обсъждаме по какъв метод да модернизираме българското опазване на здравето.

Бъдете здрави и упорити в търсенето на най-хубавото решение за вашите пациенти!

В мое лице постоянно имате предвидим сътрудник и подадена ръка! ", приключва Ананиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР