Всички ние - и изпълнителната власт, и президентът сме в

...
Всички ние - и изпълнителната власт, и президентът сме в
Коментари Харесай

Кирил Петков: С президента сме в един отбор! Мафията да няма контрол върху държавата ВИДЕО

Всички ние - и изпълнителната власт, и президентът сме в тима на България. С президента сме в един тим - тима на България. Много бих се радвал той да бъде също толкоз сериозен към изпълнителната власт. Това е силата на разделянето на управляващите. Това е силата на корекцията - всеки един може да прави неточности и всеки един може да получава спомагателни препоръки - както ние към него, по този начин и той към нас, сподели пред публицисти в Народното събрание министър председателят Кирил Петков.

Ние сме дребна страна, не би трябвало да има разделяне, би трябвало да има градивни рецензии, в случай че има такива, само че работата ни, излизайки на открито, би трябвало да е в един глас, добави той.

Действията на изпълнителната власт са основани единствено на това, което считам, че би трябвало да бъде осъществено, съобщи Петков.

Той дефинира напускането на пленарната зала от страна ГЕРБ по време на речта на президента след полагането на клетва пред Народното събрание за втори мандат като липса на парламентарна просвета.

Мафията да няма надзор върху страната, да вкараме фокус върху нововъведенията, да имаме лидерска позиция интернационално, да сме предвидим сътрудник. Мисля, че всичките неща, които той сподели, би трябвало да имаме всички единодушия за тях. Това сподели министър председателят Кирил Петков разяснява речта на президента Румен Радев в Народното събрание.

„ От една страна сме подали ръка, отивайки там първи, въпреки това те са ни дали нота, която сме се надявали да получим през последните две години, а точно - че РСМ няма искания към териториалната целокупност на България. Вчера беше голям триумф това, което направихме. Сега имаме още доста работа да вършим. В историческата комисия би трябвало доста ясно да се разиска историята на фашисткия режим в цяла Европа и, по-конкретно, по какъв начин това е повлияло на територията на Република Северна Македония. Много по-важно от това е, че се обединихме да имаме превоз, връзка от София до Скопие, за 60 дни. Това ще бъде направено по най-прозрачен метод ", сподели още Петков.

" Най-важният ми приоритет е по какъв начин работи правосъдната система. Това ни е задача номер 1. Докато не го създадем това – нищо не сме създали. Част от резултатите се появиха. Това, че ДАНС съумяха да направя това тяхно деяние, обвързвано с надеждността на господин Цацаров, беше първа осезаема стъпка за това, че организациите са свободни да работят и законът се съблюдава. Няма към този момент специфични хора”, добави Петков.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР