Всички ние често чуваме, че Сухопътните войски са гръбнакът на

...
Всички ние често чуваме, че Сухопътните войски са гръбнакът на
Коментари Харесай

Сухопътните войски са с девет живота, но не останаха много


Всички ние постоянно чуваме, че Сухопътните войски са гръбнакът на българската войска. Но да си признаем почтено - по кое време се грижим за гръбнака си, когато стане късно. В средата на годината виждах светлина в тунела. Оказа се, че светлина имаше, само че не беше тази, която чакахме. И в този момент отново сме в тунела, светим си с газения фенер и се надяваме. Надеждата на Сухопътните войски е като котката – с девет живота, нека да ни стигнат, че не останаха доста. Тази оценка направи командващият Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов по време на честванията на празника на Сухопътни войски.
Преди 134 години - на 19 ноември 1885 година, българската пехота организира уверено победно стълкновение при Сливница по време на Сръбско-българската война. Това е първата огромна победа на войската след възобновяване на българската страна през 1878 година С успеха в Сръбско-българската война е предпазен актът на Съединението сред Източна Румелия и Княжество България и правото на българския народ да живее единен и свободен.
Днес ние, воините от Сухопътни войски, можем без съмнение да заявим, че сме почтени наследници на тези, които защитаваха България. Ние тренирахме по полигоните, ние сме на задачи, ние помагахме на популацията, ние бяхме там, където би трябвало и там където беше нужно, сподели през днешния ден командирът им. Той означи, че в деня на празника си, те застават пред обществото с гордо вдигната глава, тъй като нямат от какво да се срамят.
Сухопътни войски сме първи по извършени учения и участници в тях, първи сме по присъединяване в задачите, първи сме при оказване помощ на популацията и на още едно място сме първи - в строя на Националната гвардейска част взводът, който съставлява Сухопътни войски е пръв. В другите области, изключително свързани с финансирането, ние постоянно не можем да се класираме и в челната тройка, не скри паниката си ген. Попов. И допусна, че това е по този начин, тъй като не са атрактивни. Може би това е по този начин, тъй като аз не мога да върша вятър на този или оня, може би повода е, че аз не пълня ушите на хората с непрекъснати приказки по какъв начин ние сме най-важни, най-ценни, най-, най-. Такова държание считам за погрешно и водещо след себе си тежки последици, продължи командирът.
В деня на празника им, ген. Попов благодари на бойците, сержантите, офицерите и цивилните чиновници за положения труд и постигнатите триумфи. Успехи, които са резултат от вашия професионализъм, възприятието за дълг, вашата отговорност, сподели той. Генералът благодари и на фамилиите им и околните, на войните от запаса и запаса.
Сухопътни войски са подготвени да изпълнят конституционните си отговорности по отбрана на нашата Родина Република България, безапелационен бе командирът.

Източник: duma.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР