Всички ние бихме искали да живеем дълъг живот. А здравето

...
Всички ние бихме искали да живеем дълъг живот. А здравето
Коментари Харесай

Прост тест, с който да проверите дали имате проблем със сърцето

Всички ние бихме желали да живеем дълъг живот. А здравето и дълголетието на индивида са неразривно свързани с вярното действие на сърцето и сърдечно-съдовата система.
Небалансираната диета, неприятните привички и заседналият метод на живот могат да причинят неприятна циркулация на кръвта и погрешно действие на сърцето. За страдание, хората постоянно даже не осъзнават, че кръвообращението им е нарушено, тъй че не вършат нищо, с цел да решат този проблем в точния момент.
Предлагаме ви най-простият метод за независимо разкриване на нарушавания на работата на сърцето, без да напускате дома си. За да извършите това, ще ви трябват: леген, ледена вода и ръцете ви.
Как да ревизирате сърцето?
Направете елементарен тест вкъщи. Изсипете студена вода в купа и прибавете лед, в случай че е допустимо. След това поставете дланите си във водата за половин минута и по-късно погледнете пръстите си. Ако върховете на пръстите са бледи или сини, несъмнено имате проблеми с кръвообращението.
Особеността на кръвоносните проблеми е, че те стартират последователно, текат постепенно, само че в това време водят до развиване на смъртоносни болести: инсулт, инфаркт, коронарна болест на сърцето.
Като предписание, хората стартират да отиват в болничното заведение едвам след развиването на съществени затруднения. За да предотвратите появяването им, би трябвало първо да преразгледате диетата си. Ето лист на продуктите, които ще ви оказват помощ.
Ето артикули за положително сърдечно здраве:
Чесън
Той играе значима роля за поддържането на здравето на сърдечно-съдовата система, в това число за разреждане на кръвта, като понижава риска от инфаркти и инсулти. Хранителните добавки с чесън се продават, само че е по-добре да се яде недопечен чесън.
Зеле
За възстановяване на кръвообращението е уместно зеле от всевъзможен тип. Особено потребни в това отношение са нормално зеле и карфиол, както и броколи. В допълнение към витамин С, който укрепва стените на кръвоносните съдове, тези зеленчуци съдържат калций и фосфор - които вземат участие в регулирането на вискозитета на кръвта.
Тиквени семки
Учените допускат, че храни с високо наличие на магнезий спомагат за поддържане на съдовата система и предотвратяват образуването на холестеролни плаки. Този микроелемент също взе участие в регулирането на механизма на кръвосъсирването: при хора, които получават задоволително магнезий, кръвните съсиреци са по-редки. Най-добрите налични източници на магнезий за нас са тиквени семки. В допълнение към тях, бадеми, фъстъци, авокадо, орехи, спанак и фасул могат да се похвалят с високо наличие на микроелементи.
Джинджифил
Проучванията демонстрират, че постоянната консумация на джинджифил може да понижи равнищата на холестерола и да предотврати образуването на кръвни съсиреци. Джинджифилът също почиства и подмладява кръвоносните съдове.
Морски блага
Мазните морски риби, миди и други морски блага съдържат детайли, нужни за кръвообращението - йод и омега-3. Първият се занимава с метаболитни процеси и възстановява работата на кръвоносната система като цяло, а вторият детайл защищава съдовете от запушване с холестеролни плаки.
Лют червен пипер
Веществото капсаицин, съдържащо се в лютите чушки и придаващо им пикантен усет, понижава количеството на холестерола в кръвта и усилва процеса на неговата обработка и елиминиране от организма.
Пресни малини, касис и боровинки
Те са най-хубавите естествени източници на салицилова киселина, витамин С и желязо. Редовната консумация на тези артикули оказва помощ да се възстановява вискозитета на кръвта и да се понижи вероятността от формиране на тромби, да се възстановят съдовете и да се усили наситеността на тъканите с О2.
Домати
Доматите се смятат за първенци по наличие на ликопен. Това съединяване е един от най-мощните антиоксиданти, което ви разрешава да разграждате мазнините и да намалявате равнищата на холестерола. При постоянна приложимост на домати рискът от атеросклероза се свежда до най-малко.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР