Всички нерешени въпроси по проекта за интерконектора Гърция-България (IGB) ще

...
Всички нерешени въпроси по проекта за интерконектора Гърция-България (IGB) ще
Коментари Харесай

Всички нерешени въпроси по проекта за интерконектора Гърция-България ще бъдат затворени през септември


Всички нерешени въпроси по плана за интерконектора Гърция-България (IGB) ще приключат през септември със започване на строителните работи. Това е декларирала за азербайджанското издание Trend изпълнителният шеф на плановата компания ICGBAD Теодора Георгиева.

Тя е отбелязала, че към този момент има налице всички нужни позволения за започване на строителството на интерконектора в България и Гърция.

„ Има някои нерешени въпроси, които са покрай привършване, такива като подписването на кредитно съглашение сред Европейската капиталова банка (EIB) и Българския енергиен холдинг (БЕХ), а също по този начин кредитно съглашение сред БЕХ и ICGB. Освен това се чака одобряването на окончателния бизнес проект и някои други въпроси. Планираме да решим всички тези въпроси през септември и да активизираме строителните действия “, е добавила Георгиева, представена от организацията.

Церемонията по полагането на основите на IGB се състоя на 22 май в България.

Интерконекторът IGB е газопроводът, през който България ще получава азербайджански газ, създаден през втория стадий от създаването на находището „ Шах Дениз “. IGB ще бъде причислен към Трансадриатическия газопровод (TAP), по който газа от втория стадий от „ Шах Дениз “ ще се доставя до европейските пазари. Първоначалният потенциал за IGB е 3 милиарда куб м газ годишно.

Припомняме, че през предходната седмица стана ясно, че консорциумът по ТАР разгласи нужните мощности за разширението на газопровода на идващ стадий – в интервала след 2020 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР