Всички негативни изказвания на Иван Гешев по отношение на медиите

...
Всички негативни изказвания на Иван Гешев по отношение на медиите
Коментари Харесай

Няколко въпроса към Иван Гешев и разбирането му за свободата на словото

Всички отрицателни изявления на Иван Гешев във връзка с медиите звучат необичайно на фона на днешното решение на президента той да е идващия основен прокурор за идните 7 години. Причината е, че точно пред тях той ще би трябвало да споделя това което мисли и ще разчита на обективно отношение.
Интересно е обаче, дали Гешев ще има смелостта да отговори както на въпросите, по този начин и да се извини за етикетите, които в допълнение способстват България да пропада в класацията за независимост на словото.

Гешев твърди, че: „ През годините избрани политико-олигархични кръгове, които разполагат и с медии, са внушавали, че виновна за всичко, което не се случва в българското правосъдие, е прокуратурата “.

И още: " Не прокуратурата е причина за всички проблеми в тази страна, както се пробва да внуши един политико-олигархичен кръг и идеологията на един кръг от партии. Прокуратурата не е безгрешна, само че да се фиксираш и да изградиш своята идеология, за това, че една институция е нещо неприятно, това е непродуктивно. Това поврежда имиджа на цялата страна, с изключение на в нечий персонален интерес ".

Също по този начин: " Разделителната линия е дали спазваш закона. Явно поради реакцията, която беше по отношение на процедурата за избор, беше реакция на терзание. Трябва да се тормозят всички хора, които не съблюдават закона. Следва да се тормозят всички, които нарушават закона, без значение от кой олигархичен кръг са. "

Припомняме, че по време на чуването му във Висш съдебен съвет Иван Гешев бе запитан по какъв начин дефинира кои медии са положителни и кои медии са неприятни. Той отговори: Много е просто – тези които споделят истината са същински медии, а тези които не споделят не са.

Може би тук се получава и едно комплициране, което се надяваме той да ни изясни, тъй като също по този начин споделя и следното: „ " Не почитам това някои да ми споделят какво да мисля, тъй като се връщаме в едни времена преди 1989 година, един кръг от хора да са носители на обективната истина. Едва ли не, те приказват от името на бога! ", възкликна Иван Гешев. " Те споделят кое е правилно и кое не е правилно. Кое е истина и кое не е истина. Кое е положително и кое - неприятно ".

Хубаво би било Иван Гешев в качеството си на към този момент одобрен основен прокуро да отоговри на следните въпроси:

1. Колко и кои са олигархично-икономическите кръгове?

2. Колко и кои са олигархично-политическите кръгове?

3. Колко и кои медии го поддържат?

4. Кои медии към кой кръг принадлежат, съгласно господин Гешев?

5. Кръговете и медиите, които са срещу него ли споделят истината, или тези които го поддържат?

6. Ще бъде ли разследвано финансирането на медиите на Делян Пеевски?

7. Делян Пеевски към кой кръг принадлежи и кои медии попадат в този кръг?

8. Свободата на словото и независимостта на медиите от интерес ли са прокуратурата?

9. Как Иван Гешев ще пази това право?

10. Кои от медиите пред които през днешния ден даде изказване разпозна като противников?

Екип Фрог Нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР