Всички народни представители на ДПС бяха на работа днес. Не

...
Всички народни представители на ДПС бяха на работа днес. Не
Коментари Харесай

Хамид Хамид: ДПС не търгува присъствието си в парламентарна зала

Всички народни представители на Движение за права и свободи бяха на работа през днешния ден. Не можем да приказваме за игри с кворума, по скоро кворумът е грижа на ръководещото болшинство. Движение за права и свободи не търгува наличието си в зала. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Хамид Хамид в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"Предлагаме формула за пресмятане на преференциите на вота. Това е заслужено към хората, които мислят, че гласоподават за персона или за самостоятелните претенденти ", сподели още той.

"129 000 гласа могат да трансформират гласуването за евроизборите. Ако има персона в листата, даже на 12 място, и в случай че може да събере доста гласове, този претендент измества първите от листата. Не заслужено някой да бъде избиран за народен представител с 6000 гласа, а различен с 500 ", добави зам.-председателят на Движение за права и свободи.

"Според финансовото министерство има пари за машини за гласоподаване. Електронното гласоподаване е нестабилно. Как можем да знаем, че зад компютъра не седи сложено лице. Електронно гласоподаване даже не се обмисля в огромните страни като Съединени американски щати ", разяснява Хамид.

"Ние се отчитаме единствено пред нашите гласоподаватели и имаме тяхната поддръжка. Номера на бюлетините има по целия свят. Предложението да няма номера цели да удари по-неграмотните от гласоподавателите ", приключи Хамид Хамид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР