Всички напълно ваксинирани срещу Covid-19 австралийски граждани и жители ще

...
Всички напълно ваксинирани срещу Covid-19 австралийски граждани и жители ще
Коментари Харесай

Австралия ще отмени забраната за пътуване в чужбина за ваксинираните жители

Всички изцяло имунизирани против Covid-19 австралийски жители и поданици ще могат да напущат страната от 1 ноември без особено позволение, обявиха управляващите, представени от Ройтерс.

Австралия разхлабва обвързваните с ковид ограничавания на фона на увеличение на равнището на имунизацията.

Австралийците не могат да пътуват в чужбина от над 18 месеца без позволение от управляващите, а хиляди изцяло имунизирани поданици, намиращи се отвън страната, не могат да се върнат поради ограничаване върху идващите пасажери, наложено като мярка против разпространяването на вируса.

Много от тези хора в този момент се чака да се завърнат, откакто Сидни и Мелбърн взеха решение да преустановят карантинните правила за имунизираните пасажери от 1 ноември. Други градове се чака да смекчат граничните си правила, откакто доближат по-високо равнище на имунизация.

" Националният проект работи... той е ориентиран към отваряне на Австралия, а това става, тъй като нивата на имунизация се повишават толкоз високо ", сподели министър-председателят Скот Морисън.

Междувременно австралийският лекарствен регулатор даде условно утвърждение за подсилващи дози от имунизацията на Pfizer за хора на възраст над 18 години. Досега в страната първа доза са получили съвсем 90 % от хората над 16 години.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР