Всички мостове са повредени, реално няма как да се изтеглят

...
Всички мостове са повредени, реално няма как да се изтеглят
Коментари Харесай

Русия ще изостави окупираните райони в Херсон, но бягството им ще е сериозно предизвикателство

Всички мостове са развалени, действително няма по какъв начин да се изтеглят

Руските управляващи евентуално са взели решение да изооставят окупираните територии на западния бряг на река Днепър в Южна Украйна, а бягството на руснаците от Херсон ще бъде съществено предизвикателство, той като всички непрекъснати мостове в региона са развалени, счита в отчета си от четвъртък Министерството на защитата на Англия.

Британските служби се стопират на видео обръщението на оперативния командващ на съветските сили в Украйна военачалник Сергей Суровкин, който подчертава пред съветските медии върху отрицателни вести за „ специфичната военна интервенция “ и за това, че ситуацията е задоволително тежко, което в Лондон правят оценка като мощно нетипично. То, евентуално, демонстрира, че съветските управляващи съществено преглеждат изтеглянето на своите сили от териториите, разположение на Запад от Днепър. В известието Суровкин приказва и за проектите на управляващите да изтеглят изцяло популацията на Херсон, както се прецизира, за гарантиране на неговата сигурност.

По данни на английското разузнаване основна задача на всяка съветска интервенция по евакуиране на войските ще бъде извеждането на армията и техниката в положително положение през реката с широчина до 1000 метра.

„ Тъй като всички непрекъснати мостове са съществено развалени, Русия по-скоро ще се пробва в забележителна степен да разчита на краткотрайния от шлепове, който построи близо до Херсон през последните дни и на военните понтонни фериботни връзки, които не престават да работят на няколко места “, - означават във военното ведомство на Англия.

В предходен доклад английското разузнаване съобщаваше, че новият командващ на съветските войски в Украйна военачалник Сергей Суровкин надали ще доближи поставените цели, доколкото ще получи малко запаси.

Украинските управляващи гледат на евакуацията на цивилното население на Херсон като депортация и опит за смяна на етническия състав на окупираната територия.

Руснаците принуждават всички поданици да се изтеглят, като, съгласно публикуваните от ТАСС правила всеки човек има право да вземе със себе си не повече от 50 кг багаж. Прехвърлянето оттатък реката на цивилните ще става от 7 сутринта до 8 вечерта. Според колаборанта на Москва, губернатора Владимир Салдо, към този момент към 7 хиляди души проведено са напуснали десния бряг на Днепър благодарение на няколко катера. Всеки от тях може да вземе на борда си сред 80 и 400 души. Салдо съобщи, че жителите могат да вземат със себе си и животни, само че не прецизира дали влизат в лимита от 50 кг багаж. Окупационните управляващи плануват евакуацията на 50-60 хиляди поданици.

На фона на известията на английските служби и на самия Салдо, в четвъртък сутринта заместник-губернаторът Кирил Стремоусов разгласи през ТАСС, че „ всичко в Херсон е под надзор “.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР