Всички модели 4K LED телевизори за 2018 г. са оборудвани

...
Всички модели 4K LED телевизори за 2018 г. са оборудвани
Коментари Харесай

Всички модели 4K LED телевизори на Panasonic за 2018 г. са оборудвани с технологията за динамични метаданни HDR10+

Всички модели 4K LED тв приемници за 2018 година са оборудвани с технологията за динамични метаданни HDR10+

Няколко стотин часа от каталога Amazon Prime Video HDR10+ са към този момент налични

Елегантен дизайн, въодушевен от OLED моделите, с първокласни материали и детайли от стъкло

Изключително прецизна 4K HDR картина

Работа с Гугъл Assistant и Amazon Alexa (планирана)

Panasonic през днешния ден показа новата си продуктова гама 4K LED тв приемници за 2018 година, характеризиращи се с чудесно качество и спиращ дъха дизайн. Изключително тънки, завършени със стъкло и красиви от всяка една позиция и ъгъл, новите водещи серии LED тв приемници на Panasonic FX780 и FX740 се отличават с изисканите си рамки „ Art & Interior ", заимствани от показаните наскоро OLED модели от най-голям клас FZ950 и FZ800. Гамата 4K LED тв приемници се добавя от още две серии - FX600 и FX700 - включващи елегантни, тънки модели, които също са направени от първокласни материали и имат усъвършенствана хармония и извънредно качество.

Качеството на картината при LED тв приемниците е издигнато до нови равнища с потреблението на 4K HDR панели, по-мощна видео обработка и усъвършенствано затъмняване на подсветката. Всички LED модели на Panasonic за 2018 година са съвместими с висок динамичен диапазон (HDR) за пресъздаване на детайлни и прецизни изображения. Освен това, всички нови модели поддържат HDR-Multi, което включва HDR10, HLG и новата технология за динамични метаданни HDR10+. Също по този начин могат да излъчват няколко стотин часа от HDR10+ библиотеката Amazon Prime Video.

Panasonic ще издаде актуализация на фърмуера на всички 4K OLED и LCD модел за 2018 година, осигурявайки съгласуемост с известните гласови асистенти, като потребителите ще могат да употребяват гласови команди за ръководство посредством съчетаем образован високоговорител.**

По-големи, по-ярки, по-бързи модели
Продуктовата гама 4K LED тв приемници се състои от четири серии, предвождани от изключителния 75-инчов флагман FX780. Другите серии, при които размерите на екраните са до 65 инча, са High-End серията FX740, междинната серия FX700 и въвеждащата серия FX600.
LED тв приемниците на Panasonic могат да възпроизведат водещи в класа си 4K облици, с помощта на усъвършенствания контрастност и най-широката цветова гама, възпроизвеждана до момента от LED екран на Panasonic. При всички нови модели качеството на 4K HDR картината е доста усъвършенствано, с помощта на усъвършенстваната видео обработка. Определени нови модели употребяват технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово усъвършенствано локално затъмняване) за LED подсветката, която комбинира ръководството на подсветката с цифрова обработка на сигналите, тъй че яркостта на екрана може да бъде точно следена в стотици обособени зони. Към това би трябвало да се прибави и оптималната бляскавост, увеличена с 20 % при всички нови модели, вследствие на което е реализиран най-високият контрастност, виждан до момента при LED екраните на Panasonic. Нещо повече, благодарение на видео процесорите***, чиято цветова гама покрива необятен цветови набор (Wide Colour Spectrum), се изобразяват повече и по-прецизни цветове. LED екраните на Panasonic в този момент са способни да демонстрират и най-фините разлики в нюансите, което придава по-голяма дълбочина на облиците и усъвършенства пространствения резултат.

Изискан, многофункционален дизайн
Вдъхновен от изключителната хармония на своите OLED тв приемници, Panasonic разшири границите в дизайна на LED моделите, прилагайки при доста от тях новаторската си дизайнерска идея „ Art & Interior " (Изкуство и интериор) за безкомпромисно комбиниране на функционалности и форми. С монолитния си стъклен дизайн без рамка, всички модели от сериите FX740 и FX780 имат изтънчен външен тип, еднообразно прелестен за гледане от всички страни и ъгли, с помощта на така наречен 360° дизайн, при който няма дразнещи погледа детайли. С дребен корпус, който скрива всички кабели и връзки и се прелива в напълно стъклената обшивка на екрана, тези реформаторски модели предефинират концепцията за ефирен дизайн. Естетиката е очевидно усъвършенствана и при моделите от серията FX700, които са с 20 % по-тънки от миналогодишните модели и имат първокласни железни корпуси. При определени модели от сериите FX700 и FX600 е употребен многофункционалния дизайн „ Switch Design ", който разрешава поставката да бъде контролирана на цялостната широчина на тв приемника или да бъде направена по-тясна, според от ширината на съответната повърхнина, върху която е конфигуриран тв приемникът.

Историята на HDR продължава
Освен HDR10 и HLG, всички нови модели 4K HDR LCD тв приемници на Panasonic поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, новата безплатна платформа, основана от 20th Century Fox, Panasonic и Samsung. HDR10 се съдържа в UHD Blu-ray формата и в 4K HDR наличието от услуги за поточно предаване на данни, до момента в който HLG е форматът за HDR телевизионно лъчение.
Телевизорите Panasonic, които поддържат технологията за динамични метаданни HDR10+, ще могат да излъчват поточно цялата HDR библиотека Prime Video на Amazon в HDR10+ формат. Каталогът Prime Video HDR10+ включва стотици часове наличие, измежду които " Великта обиколка " (The Grand Tour), награденият със Златен глобус сериал " Удивителната мисис Мейзъл " (The Marvelous Mrs. Maisel), " Кърлежът " (The Tick) и " Човекът във високия палат " (The Man in the High Castle), както и стотици други лицензирани заглавия.

В отговор на упованията на HDR геймърите
За да отговори на условията и на най-опитните геймъри, при новите LED екрани за 2018 година е очакван специфичен режим за игри 4K Game Mode с най-бързото време за реакция на модели Panasonic. Това подсигурява, че 4K HDR геймърите ще се любуват на допустимо най-впечатляващото преживяване. При този високоскоростен режим се прави извънредно бърза обработка на изображенията, което обезпечава ясни и прецизни HDR облици, даже при 4K игрите, в които има бързи придвижвания и се изисква доста бърза реакция.

FX780: качество на картината от ново потомство, съчетано с вълнуващ дизайн
С най-високи равнища на бляскавост, които надвишават с към 20% както моделите от миналата година, по този начин и серията FX740, флагманът FX780 съставлява върхът на 4K HDR и LED технологиите. Той е оборудван с процесора HCX (Hollywood Cinema Experience), който се употребява също и при новите OLED модели на Panasonic, както и с панел 4K HDR Pro Cinema Display, плюс професионалните технологии Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) и Local Dimming Pro (Професионално локално затъмняване). Честотата на освежаване на екрана при FX780 е два пъти по-висока от тази на FX740. Благодарение на прецизния надзор от процесора HCX, салдото на бялото също е усъвършенстван, вследствие на което се възпроизвеждат доста по-точни и реалистични цветове. Самият процесор е създаден въз основата на изключителните технологии и способи за обработка на изображенията, развивани и прилагани в продължение на десетилетия при плазмените екрани и в личното поделение за професионално аудио-визуално съоръжение на Panasonic, с цел да се подсигурява най-точното отразяване на креативните планове на филмовите режисьори. Флагманът FX780 се отличава и със своя супер-бърз панел, с който се отстрани размазването при бързите придвижвания за извънредно чисто и безпрепятствено обрисуване на спортни надпревари и екшън филми.
FX780 е конструиран съгласно правилата на дизайнерската идея " Art & Interior " на Panasonic. Неговата ултра-тънка, напълно стъклена рамка и първокласна железна подложка го нареждат твърдо в челните редици на LED телевизионния дизайн.

FX740: комбиниране на великолепен дизайн и брилянтни 4K HDR облици
Серията от междинен клас FX740 се характеризира със същия прелъстителен 360° дизайн „ Art & Interior ", като на водещия модел FX780, и също употребява необятен цветови набор, локално затъмняване и технологията за динамични метаданни HDR10+. Има с 20% по-ярък екран, спрямо миналогодишните модели. Нещо повече, употребяваният при всички модели от серията 4K HDR кинематографичен екран се характеризира с високотехнологично съоръжение, включващо технологията HDR Brightness Enhancer (Увеличаване на яркостта на HDR картината), нова Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и технологията Digitally Enhanced Local Dimming (Цифрово усъвършенствано локално затъмняване) за по-прецизен надзор на подсветката - всички те дружно вършат допустимо пресъздаването на превъзходни HDR облици с висока непорочност и точност.

FX700: Най-ново потомство 4K HDR облици в ултра-тънък, първокачествен дизайн
FX700 предлага доста от преимуществата на FX740, в това число Local Dimming (Локално затъмняване), HDR Brightness Enhance (Увеличаване на яркостта на HDR картината), Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър), Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие) и същите огромни и с 20% по-ярки 4K HDR кинематографични екрани. При FX700 има и обилни усъвършенствания спрямо предходните модели, като да вземем за пример нова железна рамка Slim Edge, направена от висококачествени материали. Той също по този начин разполага с регулируема подложка с многофункционален дизайн " Switch Design ", който разрешава поставката да бъде настроена на цялостната широчина на тв приемника или да бъде направена по-тясна, според от желанията на потребителя.

FX600: Базов клас екрани с превъзходна 4K HDR картина и отличен дизайн
FX600 разполага с новаторски функционалности, които не са срещани преди този момент при тв приемници от базово равнище. Сред тях са Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подстветката плюс) и Virtual Look Up Table (Виртуална таблица на съответствие), които са комбинирани за увеличение на контрола и прецизността на HDR цветовете. Повечето от моделите са с многофункционален дизайн " Switch Design ", както при серията FX700.

** Налично единствено във Англия и Германия при актуализацията на фърмуера.
*** Всички модели, като се изключи серията FX600, са оборудвани с Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър).

Общ обзор на техническите характерности на тв приемниците:
FX780: Първокласно качество на картината с дизайн от стъкло „ Art & Interior " (75-инчов, 65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)

• 4K LED тв приемник с 2200Hz - този първокачествен кинематографичен екран употребява висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;
• Studio Colour HCX процесор - нова, усъвършенствана в Холивуд обработка (включително таблици на сходство 3D Look-up Table) за извънредно прецизна и реалистична картина;
• Local Dimming Pro - съвременна система за надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, с което се реализира по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;
• Super Bright Panel (Супер ослепителен панел) - високопропусклив панел с ултра-ефективна подсветка пресъздава чисти и ярки HDR образи;
• Дизайн от стъкло „ Art & Interior " *1 - безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор.
*1 В взаимозависимост от размера на екрана, не е разполагаем при 75 "

FX740: Удивителна HDR картина с дизайн от стъкло „ Art & Interior " (65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)
• 4K LED тв приемник с 1600Hz - този впечатляващ, ултра съвременен тв приемник употребява висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;
• Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) - съвременна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;
• Multi HDR поддръжка - необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;
• Local Dimming - усъвършенстван надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, за по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;
• Дизайн от стъкло „ Art & Interior " - безшевен, 360-градусов дизайн с ултра-тънка стъклена рамка, вписваща се във всеки интериор.

FX700: Изключителни HDR облици и многофункционален дизайн „ Switch Design " (65-инчов, 55-инчов и 49-инчов)
• 4K LED тв приемник с 1600Hz - отключва капацитета на 4K висококачествена обработка на изображенията за възстановяване на придвижванията, цветовете и контраста;
• Wide Colour Spectrum (Широк цветови спектър) - съвременна обработка на цветовете за пресъздаване на по-живи и реалистични картини;
• Multi HDR поддръжка - необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;
• Local Dimming - усъвършенстван надзор на подсветката, със задно осветление единствено там, където е належащо, за по-висок контрастност и усъвършенствано обрисуване на нюансите;
• Многофункционален дизайн „ Switch Design " - опция за адаптиране към разнообразни стилове в интериора посредством регулируема подложка.

FX600: 4K среща HDR с интелигентни развлечения (65-инчов, 55-инчов, 49-инчов и 43-инчов)
• 4K LED тв приемник с 1300Hz - мощната обработка на придвижванията и висококачественият панел разкриват всички елементи на картината с 4K резолюция;
• Multi HDR поддръжка - необятна съгласуемост с разнообразни HDR системи, употребявани от разнообразни HDR източници;
• Adaptive Backlight Dimming Plus (Адаптивно затъмняване на подсветката плюс) - непрекъснато усъвършенстване на подсветката на телевизионния екран за по-богат контрастност и надълбоко черно;
• Многофункционален дизайн „ Switch Design " *1 - опция за адаптиране към разнообразни стилове в интериора посредством регулируема подложка.
• My Home Screen 3.0 - опция за основаване на лична начална страница за бърз достъп до обичаните телевизионни приложения.
*1 В взаимозависимост от размера на екрана, не е разполагаем при 43 "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР