Всички министри от кабинета трябва да докладват утре пред премиера

...
Всички министри от кабинета трябва да докладват утре пред премиера
Коментари Харесай

Утре ще е денят „Х“ за министрите, Борисов и бюрокрацията

Всички министри от кабинета би трябвало да рапортуват на следващия ден пред премиера Бойко Борисов за ограниченията против бюрокрацията и свиването на административната тежест. Миналата седмица министър-председателят заръча да са подготвени до понеделник с анализите си, а на съвещанието в сряда всеки от тях с „ по едно листче “ да каже по какъв начин ще ограничи хартиените документи, които желаят служителите. Премиерът към този момент няколко пъти се закани, че този път административната промяна ще бъде доведена до край, а държавното управление няма да прави компромис към административната тежест. Междувременно близо 70 000 лева ще даде кабинетът за изследване по какъв начин да наподобяват входните проби за служителите. Това излиза наяве от социална поръчка, пусната преди дни от Министерски съвет.

Тя е част от повсеместен план за разработване на самите проби и напълно нов държавен портал, който ще подкрепя подбора на чиновниците в държавната администрация, прецизира в. Монитор.

Победителят ще би трябвало да направи разбор на положителните практики и да даде съответни оферти по какъв начин да наподобяват самите проби, броят на въпросите, времето за решение, точковата система за оценяване и даже условия към софтуера. Изпълнителят ще има за задача и да уточни уместно местонахождение и залите за осъществяване на изпитите. В документите по плана има и данни за другите действия. Така излиза наяве, че ще има и разпространение на системата за асортимент на служителите.

Освен на уеб страницата на Министерски съвет, това ще става посредством групи във Facebook, банери в нета и по-специално в уеб сайтове за търсене на работа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР