Всички министерства получиха писмо. Това беше необходимо да се случи,

...
Всички министерства получиха писмо. Това беше необходимо да се случи,
Коментари Харесай

Весела Лечева: Няма да се орязва от бюджета на спортните федерации

" Всички министерства получиха писмо. Това беше належащо да се случи, с цел да се покаже обективната картина на бюджета в България, да се види пред какви провокации е изправена страната "   разяснява в " Тази заран " служебният министърът на спорта Весела Лечева по отношение на изпратените писма за намаляването на разноските от финансовото министерство. 

По думите ѝ спортните федерации няма да имат орязване на бюджета, а министерството има избрани критерии и комисия, през които минава тяхното финансиране.

" Засега не виждам напрежение, средствата, които се отделят за спорт са лимитирани, казвала съм го и преди, само че се стараем да бъдат оптимално добре разпределени ", изясни тя. 

Относно федерацията по щанги, Лечева съобщи, че " това е един много дълъг развой на две спорещи страни, дълги спорове, опитахме се посредством разговор да търсим точки на обединяване. Надявам се, че към този момент постигнахме съглашение. Не беше елементарно, само че желаеме да поддържаме разговор с федерациите и да решаваме проблемите, пред които те са изправени ".

За това дали Българската федерация по канадска битка е изразходвала по предопределение 3 млн. лева за последните няколко години, спортния министър сподели, че не знае такива големи средства да отиват натам, както и че " имаме инспекторат, който се отзовава на всеки сигнал за инспекция ". 

Спрямо реновирането на националните спортни обекти, Лечева съобщи, че " желаеме в края на нашия мандат да дадем обща картина за положението на спортните бази в България ".

" Трябва да приоритизираме как и по какъв метод да бъде осъвременена спортната инфраструктура в България, включително и " Червено знаме ". По думите ѝ действия за реорганизация и създаване на нови уреди, включително новия стадион на ЦСКА, могат да бъдат стартирани, когато плановете бъдат утвърдени, а " от наша страна каквото беше належащо, е завършено ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР