Всички министерства да предоставят информация за разпоредби, които прогласяват едни

...
Всички министерства да предоставят информация за разпоредби, които прогласяват едни
Коментари Харесай

Крум Зарков поиска информация от всички министерства за дублиране на престъпления и нарушения

Всички министерства да дават информация за разпореждания, които прогласяват едни и същи действия и за административни нарушавания, и за закононарушения. Това е изискал служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо от сътрудниците си от служебния кабинет, оповестиха от отрасловото ведомство.

Зарков е изпратил през днешния ден писма до четиримата вицепремиери и министрите от служебното държавно управление. Той ги моли да дават, съгласно ведомствената подготвеност, „ информация по отношение на прилаганите разпореждания, регламентиращи административни нарушавания и идентичните на тях въздигнати в закононарушения действия в Наказателния кодекс (НК) “. Като образци за повтаряне са посочени сегашни правила в Закона за авторското право и сродните му права, Закона за горите, Закона за електронните известия, Закона за протекция на детето, Закона за лова и запазване на дивеча и други, с аналог в Наказателен кодекс. Така за едно и също нещо жителите могат да бъдат преследвани по друг ред – административен, където глобата е имуществена или санкция, и углавен, където се постанова в това число отнемане от независимост. 

Отговорите се чакат до 17 февруари. 

Искането е в осъществяване на решение от последното съвещание на Съвета по използване на обновената тактика за продължение на промяната в правосъдната система. 

На последното съвещание на Съвета бе решено също да се инициира съставяне на работна група, която да предложи промени и допълнения в Наказателния кодекс, уточняващи критериите на действието – дали е закононарушение или административно нарушаване.

Дублирането е недопустимо, одобриха тогава членовете на Съвета и набелязаха ограниченията. Бе решено в Министерството на правораздаването да се сътвори работна група с присъединяване на квалифицирани външни специалисти, която да предложи критерии за „ отсяване “ на закононарушенията и нарушаванията посредством допълнение към Наказателния кодекс. 

В Съвета за правосъдна промяна, управляван от министъра на правораздаването, вземат участие представители на Висш съдебен съвет, висшите съдилища, прокуратурата, Инспектората към Висш съдебен съвет, Висшия адвокатски съвет, НИП, съсловните сдружения на магистратите, както и на Министерство на вътрешните работи, финансовото министерство, вицепремиерът по ръководство на европейските средства, неправителствени организации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР