Всички места в столичната зала България“ са разпродадени за днешния

...
Всички места в столичната зала България“ са разпродадени за днешния
Коментари Харесай

Напълно разпродадена зала „България“ очаква концерта „Солистите“ тази вечер

Всички места в столичната зала „ България “ са разпродадени за днешния концерт „ Солистите “, който премине с присъединяване на бележити имена в българската музика като Людмил Ангелов и маестро Йордан Камджалов, които дружно със Солистичен оркестър “Студио Примо “ ще поднесат на публиката стратегия, включваща творби от епохата на романтизма до днешни дни.



За Дарик радио, Чавдар Вълков, който е концертмайстор на Плевенска филхармония и основател на „ Студио Примо “ напомни, че оркестърът е основан през 2002 година в плевенското читалище „ Лик “.

„ В основата на „ Студио Примо “ постоянно е било доста значимо, ядрото му да бъде от плевенски музиканти – ученици на Средното музикално учебно заведение тогава и НУИ „ Панайот Пипков “ през днешния ден.

Когато се събираме, ние прави среща на другите випуски – среща, в която на основата на любовта ни към музиката вършим концерти, които да се помнят и да оставят своята диря във времето “.

Чавдар Вълков изрече специфична признателност към шефа на Плевенска филхармония Любомир Дяковски.

„ Той незабавно откликна на желанието ми, концертът да влезе в афиша на Плевенска филхармония, която тази година отбелязва своя 70-годишен празник “.

Началото на концерта „ Солистите “ е в 19:00 часа през днешния ден в зала „ България “ в София.

„ За всеки музикант е въпрос на чест и привилегия да свири в тази зала – храм на музиката, а за Плевенска филхармония тя е още една концертна зала, в която демонстрира събития от програмата си, наред с плевенската зала „ Катя Попова “, която към този момент е изцяло актуализирана, и зала „ Емил Димитров “ в читалище „ Съгласие-1869 “ в Плевен.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР