Всички медици от ЦСМП – Русе, които подадоха молби за

...
Всички медици от ЦСМП – Русе, които подадоха молби за
Коментари Харесай

Кадрите на Спешна помощ в Русе ще продължат да изпълняват задълженията си

Всички медици от ЦСМП – Русе, които подадоха молби за овакантяване с 30-дневно предупреждение ще отдръпват своите заявки. Това заяви зам.-министърът на опазването на здравето доктор Бойко Пенков в Русе, след среща с разтревожените медици от Спешна помощ. В началото на митинга молби за овакантяване подадоха 43 души. Тяхното неодобрение бе обвързвано с спорните стремежи на колектива, свързани с оставането на остарелия шеф и назначението на нов с конкурс на незабавното поделение.
Важен въпрос, съгласно зам.-министър Пенков, е прекосяването на чиновниците на ЦСМП в Русе на 7-часов работен ден. Новият шеф на ЦСМП- Русе доктор Иванка Маринова ще подпише заповед до 1 април за новото работно време, а тя ще влезе в действие от 1 май. В хода на диалозите е станало ясно, че Спешна помощ в крайдунавския град е бил последният център в страната, който към момента не е минал на 7-часов работен ден. Коментиран е и въпроса с непредизвиканата експанзия по отношение на незабавните медици.
Друг проблем са рестриктивните мерки в изключителния труд, който може да бъде полаган. Пенков сподели, че ще бъде открито практическо решение, с цел да може чиновниците да получават пари за всеки направен час.
В последните три години заплатите на работещите в Спешна помощ са увеличавани всяка година с по 10%. Пенков оповести, че през 2019 година бюджетът на ЦСМП в Русе е повишен с 9,83% или с общо към 280 000 лв. повече. Той добави, че в случай че има опция да бъдат отпуснати спомагателни средства, това ще бъде направено за всички незабавни центрове в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР