Всички математически изчисления относно развитието на епидемията от коронавирус у

...
Всички математически изчисления относно развитието на епидемията от коронавирус у
Коментари Харесай

Проф. Витанов за повечето заразени: Поведението на хората може да промени статистиката

Всички математически калкулации по отношение на развиването на епидемията от ковид у нас могат да се трансформират според от държанието на хората. Това съобщи математикът на националният действен щаб проф. Николай Витанов.

Според него двата съществени фактора за развиването на болестта за атмосферните условия и това по какъв начин хората съблюдават ограниченията.

„ Хората са дейните детайли в системата и от тях зависи развиването на сюжета. Към момента ограниченията не се съблюдават всеобщо и цифрите демонстрират, че за месец октомври вървим към най-лошия сюжет – да прехвърлим 30 000 инфектирани. Това обаче може да се промени, в случай че хората стартират да съблюдават разпоредбите. Хората имат избор и те вземат решение кой сюжет ще се сбъдне, в случай че продължи по този начин, както върви до в този момент нещата няма да са добре “, съобщи Витанов.

Според него и изчисленията към момента сме надалеч от затварянето на учебните заведения.

„ Ако приемем, че имаме 700 000 възпитаници и 70 000 учители, то би трябвало най-малко 1% от тях  да са заболели, с цел да се промени метода на образование. Към момента такава прогноза е мъчно реализуема през първия образователен период “, сподели професорът пред БТВ.

Той е безапелационен, че  до края на октомври даже при тези равнища, здравната система ще издържи на натоварването.

„ След това ще стартира напрежение, защото ще се усилят внезапно броя на дейните и приетите в болница пациенти. Ще намалее и армията от експерти “, разяснява и той.

Ето и какво отговори на въпрос по кое време се чака да кажем „ сбогом “ на ковид а.

„ Когато се появи ваксина или ефективно  лекарство, в случай че това нещо не се появи тази зараза ще си пълзи към нас и ние би трябвало да я направляваме колкото можем “, сподели той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР