Всички лобистки текстове, които са доказани, трябва да бъдат премахнати

...
Всички лобистки текстове, които са доказани, трябва да бъдат премахнати
Коментари Харесай

В закона за горивата не трябва да има лобистки текстове, смята министърът на икономиката

Всички лобистки текстове, които са потвърдени, би трябвало да бъдат отстранени от Закона за горивата, сподели през днешния ден по Би Ти Ви министърът на стопанската система Емил Караниколов. Коментарът му беше във връзка разногласията сред партиите, част от обединението " Обединени патриоти " по тематиката.

Караниколов изясни, че специфичен закон за горивата е необходим, тъй като всички акцизни артикули имат собствен закон. Той посочи, че е значимо тестванията в него да пазят ползите на дребните, междинните и огромните компании на пазара. " Работа на законодателя е да откри този баланс. Парламентът би трябвало да го откри ", добави министърът на стопанската система.

Попитан дали разногласията сред патриотите заплашват ръководещата коалиция, Караниколов разясни, че сред водачите на партиите н " Обединени патриоти " постоянно има динамичност, само че посредством разговор ще се откри най-хубавото решение.

Акцизът на бездимните цигари да зависи от тяхната вредност

Попитан за полемиката към акциза на бездимните цигари министърът уточни, че щом изделието съдържа тютюн върху него би трябвало да има данък. Караниколов изрази мнение, че би трябвало да се види дали в действителност бездимните цигари са по-безвредни от обичайните. " Ако това е по този начин, акцизът би трябвало да се понижи с % с какъв брой са по-безвредни те ", заключи министърът на стопанската система.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР