Всички лидери от ЕС поздравиха България за активната й и

...
Всички лидери от ЕС поздравиха България за активната й и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Всички водачи от Европейски Съюз поздравиха България за дейната й и сполучлива работа по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз по тематиката миграция. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов в Брюксел, където взе участие в работна среща по въпросите на миграцията и даване на леговище, свикана от Европейската комисия, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Правителствените и държавните ръководители поддържат позицията на България по въпроса с решаването на миграционния напън в Европа. Френският президент Еманюел Макрон дефинира позицията ни като добра, подредена и механически издържана. Той поздрави българския министър председател за работата на България по бежанския въпрос и за положителното съдействие с Турция. „ Така издигната като структура тематиката миграция може да бъде решена за напълно малко време. Ако всяка една от страните с външна граница направи като България по тематиката, въпросът ще бъде решен “, счита министър-председателят. Той добави, че финансирането на страните на първа линия би трябвало да продължи, с цел да се подсигурява, че бежанската вълна ще спре. Българският министър председател уточни, че е належащо да има гъвкави съглашения за изнесените центрове за мигранти отвън територията на Европа. „ В тези центрове би трябвало да има с изключение на здравна, и юридическа помощ, с цел да се приключи това всеобщо потегляне от Африка, Азия и други места “, посочи още Бойко Борисов.

„ Ние имахме позиция, че не трябва да сме една от няколкото страни, в които да се дават големи пари без ясни резултати “. Това съобщи министър-председателят във връзка с обвиняването на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че „ е работил унизително за българския парламент “ за така наречен пробни молекули за онкоболните. „ Аз й споделих, че ще приказвам с Цветанов да се свика председателски съвет, да слушат какво ще предложат – аз съм „ ЗА “. Това, което споделя, че съм тъпкал парламентарна народна власт, е неистина. Виждам по малките екрани конференция на Българска социалистическа партия и виждам – тя ми се е обаждала, разпореждала ми, аз съм мислил, бил съм неуверен “, разяснява още той.

По тематиката за настояванията на майките на деца с увреждания, Борисов уточни, че в най-кратък период чака от министрите решение по въпроса и държавното управление ще направи всичко належащо за тях откакто види плановете и финансовите благоприятни условия на страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР