Всички лекари от ТЕЛК не бива да се слагат под

...
Всички лекари от ТЕЛК не бива да се слагат под
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Лекарите от ТЕЛК не бива да се поставят под общ знаменател

Всички лекари от ТЕЛК не трябва да се поставят под общ знаменател, а да се потърсят законодателните пропуски в системата и да се отстранят. За това прикани в предаването " Още от деня " ръководителят на обществената комисия в Народното събрание Хасан Адемов.

Хасан Адемов, ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание: Изключително е значимо да не слагаме под общ знаменател всичките на 350 лекари, работещи в 74-те ТЕЛК.
Според него казусът е главно в регионите с висока безработица и с възрастно население, където медиатори се възползват от пропуските в системата.

Адемов счита, че електронното здравно досие ще реши огромна част от проблемите, защото ще обезпечи проследяемостта на болесттите на пациентите и лекарите ще могат да преценяват дали епикризите дават отговор на действителния им здравен статус.

Здравното министерство чака от септември до края на годината да стартира построяването на системата за електронно опазване на здравето, като публичните поръчки към този момент са оповестени, подсети той.

Депутатът разяснява и митинга на аптеките против новите правила за битка против подправените медикаменти. Според него сред 700-800 притежатели на аптеки стачкуват против закупуването на програмен продукт, който да ги свърже с НЗОК и скенер-четец, чиято цена е сред 100 и 200 лева

Той сподели, че страната няма опция да помогне закупуването им, защото ще наруши разпоредбите за държавната помощ.
Хасан Адемов, ръководител на Комисията по труда, обществената и демографската политика в Народното събрание: Фармацевтичният съюз няма съображение за безпокойствие.
Същевременно Адемов уточни, че новите правила ще изключат опцията на пациенти да се оферират подправени медикаменти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР