Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за

...
Всички лекари от болницата в Белоградчик са подали молба за
Коментари Харесай

Болницата в Белоградчик остана без лекари, всички подали молба за напускане

Всички лекари от болничното заведение в Белоградчик са подали молба за овакантяване, без тях лечебното заведение не може да работи. Това заяви за Българска телеграфна агенция кметът на община Белоградчик Борис Николов. Затова тази седмица ще има съвещание на Общински съвет, на което ще бъде препоръчано МБАЛ " Проф. доктор Георги Златарски " ЕООД да бъде закрита.

Лекарите се възползват от член в закона, който им дава право да изоставен без предупреждение, по отношение на това, че не са получавали заплати. До момента отговорностите на болничното заведение в Белоградчик са към милион лв..

Петима са месните лекари в болничното заведение, останалите са приходящи. Според мен всички се стреснаха от обстановката с разпространяването на болестта от коронвирус и това е повода да подадат молби за овакантяване, сподели Николов. От 2017 година болничното заведение се ръководи от пълномощник. Ако бъде закрито болничното заведение в Белоградчик, това ще е втората многопрофилна болница на територията на област Видин, която се закрива. През юли 2010 година беше закрита болничното заведение в град Кула, а болните - пренасочени за лекуване в МБАЛ " Света Петка " във Видин.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР