Всички легла за пациенти с в интензивното отделение на МБАЛ

...
Всички легла за пациенти с в интензивното отделение на МБАЛ
Коментари Харесай

Заети са всички легла за COVID пациенти в интензивното отделениe на болницата в Ловеч

Всички кревати за пациенти с в интензивното поделение на МБАЛ " Д-р Параскев Стоянов " в Ловеч са заети, а региона върви към тъмночервената зона на коронавирус картата. Това оповестиха от пресцентъра на общината след съвещание на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, състояло се довечера.

Директорът на лечебното заведение доктор Румяна Нановска показва, че лекарите са извънредно натоварени, а свободните кревати за заболели с ковид в неусложнено положение са единствено пет. " Вместо да свършим най-лесното - да се имунизираме, изправени сме пред неуместната обстановка да се борим за свободни кревати ", посочи кметът Корнелия Маринова. За следващ път медицинските експерти коментирали обстоятелството, че имунизираните лица, когато се разболеят от COVID-19, го прекарват с по-лека симптоматика.
 Витанов: Заболеваемостта при дечурлигата и учениците ще пораства, пазете се Витанов: Заболеваемостта при дечурлигата и учениците ще пораства, пазете се
Развитието на заболеваемостта в страната е съгласно упованията, а упованията са за оформяне на второстепенен пик на вълната и висока смъртно...

Нови кревати за пациенти с ковид можело да се разкрият, само че има проблем с личния състав, пояснил доктор Антонио Маринов, шеф на РЗОК-Ловеч. Директорът на РЗИ доктор Росица Милчева е съобщила, че заболеваемостта в района е 391 на 100 000 души население. През последното денонощие в общината има 23 нови случая, осем са възпитаници. Карантинираните паралелки сега били 14. Ваксинацията в региона изостава с към два пункта обратно от междинното за страната, което е 22.6%, допълват от пресцентъра на община Ловеч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР