Всички квалификационни турнири за олимпийските игри в Токио ще завършат

...
Всички квалификационни турнири за олимпийските игри в Токио ще завършат
Коментари Харесай

Всички квалификационни турнири за Олимпийските игри в Токио ще завършат до 29 юни 2021 година

Всички квалификационни шампионати за олимпийските игри в Токио ще завършат до 29 юни 2021 година. Това се споделя в писмо от Международния олимпийски комитет (МОК) до всички национални комитети, оповестява Inside the Games.

Олимпиадата беше отсрочена с една година поради пандемията от COVID-19 и ще се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

В писмо МОК показва вяра, че в границите на един месец ще бъде допустимо да се показват стратегии за квалификациите, като се вземе поради отлагането на Игрите. В същото време се отбелязва, че " към момента не може да бъде предоставена цялостна информация за датите и местата на шампионатите, а тя ще бъде оповестена след премахването на рестриктивните мерки, свързани с пандемията от ковид ".

Според МОК, националните олимпийски комитети не би трябвало да се отклоняват от първичните правила за осъществяване на квалификационните надпревари. Сложна е обстановката с квотите, които се печелят въз основа на ранглистата, само че в този случай МОК предлага да се вземат поради ползите на спортистите, които са били покрай попадане на Игрите в Токио.

По-рано МОК съобщи, че всички спортисти, които към този момент са се класирали за олимпиадата, ще запазят квотите си. Понастоящем 57% от квотите към този момент са раздадени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР