Всички корумпирани служители, които са били в Украйна, са напуснали

...
Всички корумпирани служители, които са били в Украйна, са напуснали
Коментари Харесай

Зеленски обяви победата над корупцията в Украйна

Всички корумпирани чиновници, които са били в Украйна, са напуснали страната, сподели президентът на републиката Володимир Зеленски.

" Няма да има корупция, в този момент я няма. Всички корумпирани чиновници си потеглиха, ние сме единни ", сподели политикът по време на тирада на икономическия конгрес на организация Bloomberg.

Припомняме, по-рано беше обявено, че Западът е неудовлетворен от високото равнище на корупция в Украйна, както и от обстоятелството, че Зеленски отстрани всичките си съществени съперници от политическата сцена и нестимулирано уволнява високопоставени чиновници и чиновници на службите за сигурност.

В началото на ноември бяха продадени фирмите Ukrnafta (42% от акциите на Игор Коломойски ), Ukrtatnafta (60% от акциите на Коломойски и Генадий Боголюбов, компанията, притежаваща Кременчугската петролна рафинерия), Motor Sich (56% от акциите). на китайски вложители от Вячеслав Богуслаев, само че договорката е спряна от Антимонополния комитет, а самият Богуслаев е арестуван), АвтоКрАЗ (Константин Жеваго) и Запорожтрансформатор (Константин Григоришин). Те са най-богатите хора в Украйна, всички от десетте най-големи милиардери.

Превод: GlasNews

Снимка: REUTERS
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР