Всички, които сме се събрали, смятам, че сме почтени хора,

...
Всички, които сме се събрали, смятам, че сме почтени хора,
Коментари Харесай

Ива Митева обясни защо се е оттеглила от ИТН

Всички, които сме се събрали, считам, че сме честни хора, разяснява тя новата политическа групировка " Заедно "

Коалиция " Заедно " залага на хора с опит, които са експерти. Трябва да спре политическото говорене и да стартира експертната, екипната работа, съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по ръководителят на обединението Ива Митева. Тя добави, че приоритет не е младостта, а насъбраният опит.

" В момента България няма потребност да се учат хората. Има потребност от опитни хора, знаещи хора, мъдри и рационални хора, които да влязат и да стартират да работят и това, което са научили през времето, да го дадат на страната ни. Три съществени думички са извънредно значими за нас. Първата е " доверие " - знаем цената на доверието и знаем какво обвързване имаме към тези, които ни го дават. На второ място думата е " отговорност " - преди всичко пред самите себе си. Трябва да сме виновни даже и за това, което мислим. И на трето място - " честност ". Всички, които сме се събрали, считам, че сме честни хора. Всички влизаме с имената си и знаем цената на нашите имена и желаеме да излезем чисти с тези имена с гордо вдигната глава ", съобщи Митева.

Относно решението си да се отдръпна от " ИТН " тя сподели, че евентуално са се изчерпали взаимно. Подчерта, че остава с положителни усеща към всички сътрудници. Благодари на Слави Трифонов за всичко, което е направил за нея - за това, че я е поканил във групировката, за това, че е станала разпознаваемо лице.

" Може би многото земетресения в парламентите доведоха до това решение ", счита тя.

Ива Митева разяснява и изказванието на някогашния член на ПГ на ИТННиколай Радулов, че тя е в основата на заговора за свалянето на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание. Тя съобщи, че се е пробвала да спре тогава това решение.

" Съжалявам, че сътрудник на тази възраст може да лъже по този начин необмислено. Аз мога да застана на детектор на лъжата. Искам и той да застане - да забележим кой лъже. Николай Радулов идваше в кабинета ми и ме караше да се махна и да оглавя нещо отвън " ИТН ". Николай Радулов ми предложи да преподавам в неговия департамент в Нов български университет. Николай Радулов се отдели. Не знам дали въобще е познавал Никола (б.р. Минчев), с цел да го назовава толкоз фамилиарно, само че аз тогава отхвърлих това решение да бъде импортирано, отнесох гнева на моята група, само че на идващия ден, когато Никола Минчев отхвърли да закрие съвещанието и стана абсурдът, те ми споделиха, че не съм била права и започнаха да събират подписката. Подписах се последна ", уточни тя.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР