Всички, които са затворени заради мерките, освен на тези 24

...
Коментари Харесай

Дончев: До седмица ще обявим още една мярка в подкрепа на затворените бизнеси |

" Всички, които са затворени поради ограниченията, с изключение на на тези 24 лв., ще могат да разчитат и на още една поддръжка, която в този момент приготвяме. Другата седмица ще е ясна. Тя ще е от най-малко 170 млн. лв.. Това е поддръжка за бизнеса ", съобщи на брифинг в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев.

Ще се даде право на потърпевшите бизнеси да получат помощ от страната, която да е избран % от оборота. Кандидатстването ще е напълно по електронен път. Целта е да сме по-бързи, добави той.

" Нека всички бизнесмени и притежатели да знаят, че за интервала, когато бизнесът им е затворен, те ще могат да разчитат на още помощ ", заяви Дончев.

От понеделник може да се кандидатства за към този момент оповестената мярка - 24 лв. дневно ще могат да получат чиновниците във компании, които приключват активността си поради епидемиологичните ограничения. Условието е служащите да са обезпечени на 8-часов работен ден и да са излезли е неплатен отпуск. Перите ще им се превеждат по банков път, откакто работодателят даде лист със чиновниците, които дават отговор на изискванията.

Днес документите за кандидатстване за помощта от 24 лв. дневно ще бъдат качени в уеб страницата на Агенцията по заетостта, а в понеделник може да стартира и кандидатстването. Тези, които бяха затворени от 28 октомври, ще могат да получат своите пари до 12 декември, съобщи общественият министър Деница Сачева.

Томислав Дончев разяснява и рецензиите на президента Румен Радев за бюджета за 2021-ва.

" Кого обслужва президентът Радев с апокалиптичните сюжети, които чертае? Това е единствено технология за трупане на политически дивиденти ", заяви вицепремиерът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР