Всички, които работят по поддръжка, се обучават от доставчика на

...
Всички, които работят по поддръжка, се обучават от доставчика на
Коментари Харесай

Не можем да сменим водата на Видин, обяснява зам.-министър за хемодиализата

Всички, които работят по поддръжка, се образоват от доставчика на инсталация. Това увери зам.-министър Бойко Пенков по случая с следващата инспекция на центъра за хемодиализа във Видин. Няма риск за здравето на пациентите, успокои той.

" Не можем да сменим водата на Видин, по тази причина са заменени филтрите, напълно нови са , с цел да могат да създадат напълно мека ", добави Пенков.
 Откриха нарушавания в хемодиализата във Видин
Откриха нарушавания в хемодиализата във Видин

Никой в поделение не е приключил курс за работа с диализна инсталация

Два апарата от центъра за хемодиализа са в тежко положение. Единият е изведен от употреба. " Ако някой е отговорен, ще си понесе наказванията ", сподели още той.

По думите му публичната поръчка на болничното заведение за седем нови апарата е завършила . Предстои спечелилият да бъде определен и лечебното заведение да подписа контракт с него. " Проблемът на Видин е по-твърдата вода.

Бойко Пенков заключи, че " взаимни отстъпки с сигурност на болнит е хора не се вършат . ".
 Пациенти: Центърът по хемодиализа във Видин не дава отговор на стандартите
Пациенти: Центърът по хемодиализа във Видин не дава отговор на стандартите

От януари са умряли 7 пациенти, през 2017 година - 21

Зам.-министърът разяснява пред публицисти и ограниченията на ведомството за увеличение на приема за акушерки. В новия КТД са заложени по-високи минимални прагове за възнаграждение на акушерки и медицински сестри , акцентира Пенков. Зам.-министърът беше измежду формалните посетители в Университетска АГ болница " Майчин дом " на празника на акушеро-гинеколозите.

Увеличението на минималните прагове обаче няма да стане факт във всяка болница. Пенков означи, че при неспособност на лечебните заведения да спазят праговете, задължението ще бъде дерогирано (частично ще отпаднат някои от условията - б.р.) .
 Затвориха независимия хемодиализен център
Затвориха независимия хемодиализен център " Екзарх Антим " във Видин

Пациентите са трансферирани към МБАЛ " Св. Петка "

Проблемът с фрагментите не е единствено в България, а е и в цяла Европа , изясни Пенков. По думите му при 300 000 лекари в Германия, тази година ще се пенсионират към 40 000 . В други страни членки това ще бъде напън за евакуиране на фрагменти, които да покрият потребностите на немското опазване на здравето. Там стратегиите за млади лекари до 40-годишна възраст плануват като мярка за привличането им езикови образования .

За да почистим казуса с финансирането на специализантите, то ще става от страната, с цел да се задържат повече хора в страната. Друга мярка е при довеждане докрай на специализация младите лекари да могат да останат в болничното заведение и да получат опция за кариерно развиване, акцентира зам.-министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР