Всички, които не харесваме държавата на картелите, монополите и корупцията

...
Всички, които не харесваме държавата на картелите, монополите и корупцията
Коментари Харесай

Марешки: В политиката отново има страх, властта защитава картелите

Всички, които не харесваме страната на картелите, монополите и корупцията би трябвало да се обединим. Ние сме в коалиция с българския народ против обединението на картелите, съобщи заместник-председателят на Народното събрание и водач на Политическа партия ВОЛЯ Веселин Марешки по БНР.

Според него от ставащото сега е ясно, че държавното управление има стратегия и тя е в отбрана на картелите. Само то носи отговорност за какво има картел в България. 

„ През октомври 2016г. председателката на Комисия за защита на конкуренцията сподели, че разполага с безспорни доказателства за картел при горивата. Няколко месеца по-късно - през март 2017г., същата дама разгласи, че картел няма. Какво се е случило през тези месеци, че позицията на Комисия за защита на конкуренцията се промени на 180 градуса?! Освен това, че стартира осъществяването на черна пиар акция против мен и ВОЛЯ, в която невиждано бяха използвани държавната телевизия и Народното събрание, а в този момент и прокуратурата. Изводът е един и то доста ясен- има слепване сред картела и страната, има държавен чадър над картела, разгласи Марешки.

Той разяснява и офанзивите против него и ПГ на ВОЛЯ. „ Пускат се подправени вести, а когато животът ги опровергава, никой не излиза да го каже. Хвърлят се в общественото пространство неистини, които ни принуждават да се обясняваме, вместо да приказваме за доста по-сериозни неща. Например за случая с НДК - за нас той също е част от тематиката за картела, за ограбването на народа с милиарди годишно. Боршош би трябвало да каже кои са тези, които са го карали да прави неща на ръба на закона. Искаме бистрота. Дали парите за служителите на реда също не отиват в картела? Ако нямаше тези далавери, учители, пенсионери, служители на реда щяха да живеят доста по-добре ”, безапелационен беше водачът на ВОЛЯ. 

В отговор на въпрос какво му споделят хората, които го срещат, той отговори: „ За мен главното е да не преставам да пребивавам по този начин, че да виждам децата и внуците си, живот и здраве, както и българските жители, умерено в очите. Хората ми споделят „ Вие сте единственият, който се пробва да се бори против страната на картелите и мутрите ”. Това е оценката, която непрекъснато слушам от всички, с които се срещам, даже и на улицата.

По думите на Марешки, сега в политиката още веднъж има боязън. „ Не чакам положителни времена за държавно управление, което е тръгнало да заплашва всеки, който мисли друго от него. Сега се борим поединично, само че на следващия ден ще се обединим и ще си върнем естествената страна ”, съобщи Марешки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР