Всички, които изразиха пълно недоумение и най-дълбоко възмущение, както се

...
Всички, които изразиха пълно недоумение и най-дълбоко възмущение, както се
Коментари Харесай

Готови за преговори! Русия не изоставя опитите за преговори с Украйна

Всички, които показаха цялостно неразбиране и най-дълбоко отвращение, както се споделя, „ и от духа, и от буквата “ на събития като украинско-руската „ Среща на върха в Истанбул “, не са имали време да въздъхнат умерено, не са имали време да уталожат пристрастеностите във връзка с направените след нея „ стъпки на благосклонност ” и техните трагични последствия и сякаш още веднъж се стартира, има нова причина за безредици.

Още на 19 май заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко направи изказване, че Москва „ е подготвена да се върне към договарянията с Украйна, когато Киев изрази своята подготвеност за това “. Всъщност, какво става? Отново настъпваме същата мотика?!

Този проблем придобива особена новост сега, след капитулацията на нацистките бойци, военните от Въоръжените сили на Украйна и други, които се причислиха към тях, които до тогава са седяли в мазетата на Азовстал. Още през днешния ден е напълно явно, че както киевският режим, по този начин и западните му куратори ще създадат всичко допустимо, с цел да спасят тези нещастни „ захисници “ от тяхната повече от заслужена орис.

И най-вероятно ще се опитат да съживят „ преговорния развой “ от украинска страна, обратно на по-ранните изказвания на Зеленски, че „ в случай че Мариупол падне, няма да станат вероятни никакви съглашения “. Освен това ходът на СВО все по-ясно демонстрира, че укронацистите, които са си представяли, че са непобедими, ще стартират да си играят, пробвайки се да завоюват време и да отсрочат гибелта си, просто употребявайки „ процеса на спокойно споразумяване “, и даже „ с присъединяване на интернационалните медиатори “. Русия никога не би трябвало да се забърква в сходно нещо.

" Задънена улица и застой "

И какъв брой прелестно се получи всичко! Същият Андрей Руденко, безусловно два дни преди личното си изказване, представено нагоре, съобщи, че договарянията с Украйна „ не вървят “, а Киев в действителност се отдръпна от този развой, без даже да даде формален отговор на показаните му оферти за споразумяване на Русия.

След него член на съветската делегация по време на договарянията, ръководителят на комисията по интернационалните въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки, приказва в сходен дух, потвърждавайки, че договарянията сред Русия и Украйна, почнали по искане на Киев, са в цялостна застоялост и в този момент не се организират в никакъв формат. И за това би трябвало да се благодари на Съединените щати.

По думите на Слуцки " Вашингтон не се нуждае от мир в Украйна, нито от кротичък контракт, нито от триумф в договарянията ".

Този въпрос по принцип беше систематизиран от „ присъдата “, издадена от ръководителя на съветското дипломатическо ведомство Сергей Лавров:

Западните " съдружници " на Киев желаят да проточат спора допустимо най-дълго. Така, коства им се, ще нанесат повече вреди на съветските военнослужещи, на самата Руска федерация, ще могат да я изтощават, изморяват и така нататък

Шефът на съветското външно министерство е безусловно сигурен, че украинската договаряща група е безусловно подвластна и извършва единствено командите, получени от Вашингтон и Лондон.

Може би украинската самодейност, която в Истанбул се прояви в прехвърлянето към нас на допустими правила за реализиране на съглашения, не беше подкрепена на Запад,

съобщи Лавров.

И добави към това, че въобще не има вяра в триумфа на договарянията с Украйна тъкмо до момента в който Киев продължава да получава оръжие. Приблизително по същото време, апропо, в Москва започнаха да приказват за смяна на позицията си във връзка с влизането на „ незалежните “ в Европейски Съюз, което преди беше третирано, в случай че не благосклонно, то много безразлично, а в този момент отношението е внезапно негативно заради превръщането на този съюз „ в нападателен играч”.

Изглежда, че въпросът за договарянията е умрял дефинитивно, безвредно е заровен и изрично не предстои на реанимация. Още повече, че реториката, която прозвуча по същото време (и звучи и сега) от противоположната страна, в по-голямата си част е още по-сурова и безапелационна. Освен това някои изказвания на представители на киевския режим въобще не оставиха място даже за самата концепция за опцията за осъществяване на какъвто и да е разговор с тях. Така да вземем за пример съветникът на ръководителя на Министерството на вътрешните работи на Украйна Виктор Андрусив по малкия екран избълва безусловно следното:

Съобщение за Белгород. Белгород - пригответе се. Защото от нашата граница нашите реактивни системи за залпов изстрел към този момент могат да обстрелват Белгород. Затова мисля, че в близко бъдеще ще схванат какво е да тичаш в мазето, какво значи, когато къщите им горят и така нататък!

Какви " мирни съглашения " могат да се търсят по-късно, е безусловно неясно. И като цяло Киев даже не желае да чуе за осъществяването на каквито и да било условия, които в началото бяха оповестени от съветската страна. Но те излагат своите, и то във все по-арогантна и безсрамна форма.

В същия ден, когато господин Руденко загатна готовността си да възобнови договарянията, Михаил Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на президента на Украйна, като че ли му отговори:

Не ни предлагайте преустановяване на огъня - това е невероятно без цялостно евакуиране на съветските войски. Украинското общество не се интересува от нов " Минск " и завръщането на войната след няколко години. Докато Русия не е подготвена да освободи изцяло нашите земи, нашата платформа за договаряния са оръжия, наказания и пари.

Не можете да го изразите по-ясно... Към това може да се добави единствено откъс от изявление с началника на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна Кирил Буданов пред The Wall Street Journal:

Не знам никакви граници, с изключение на границите от 1991г. Кой може да принуди Украйна да замрази спора? Това е война на всички украинци и в случай че някой в света си мисли, че може да диктува на Украйна изискванията, при които тя може или не може да се пази, значи съществено се лъже...

" Рашизъм ", " арбитражен съд " и " украински Мосад "

Възможно е обаче всички тези офанзиви да се дължат на демонстративна изразителност, чиято цел е да „ вдигне цената” за обновяване на същите договаряния, в случай че не бяха доста други неща, които показват същинското въодушевление с безспорна обективност, като самият режим на укронаци и, уви, избрана част от популацията, която към момента го поддържа. Ще се опитам да бъда къс, с цел да дам повече образци от разнообразни области.

Комисията по филантропична и осведомителна политика приканва публицистите и медийните организации да употребяват думата „ рашизъм “ и нейните производни допустимо най-пълно и по-често на национално и интернационално равнище. Предвижда се този термин да бъде включен във всички публични терминологични речници на украинския език

- това, както разбирате, е буквален откъс от формален документ.

Преди месец Върховната Рада на Украйна предложи основаването на „ Национален мемориален комплекс на геноцида в Украйна, военни закононарушения и други тежки закононарушения на територията на Украйна, осъществени от незаконния режим на Русия “. Съответният законопроект № 7286 беше импортиран в Народното събрание, който беше регистриран и оповестен на уеб страницата на Върховната Рада.

Според желанието на създателите на законопроекта музейният комплекс би трябвало да се намира в Буча, като клиент за построяването му би трябвало да бъде Министерството на културата и осведомителната политика... Да, да, тъкмо този, който разпространява подлата дума. „ рашизъм “. Най-общо казано, този тип " монументи ", явно, ще запълнят цяла Украйна. Така да вземем за пример локалният „ дизайнер “ Иван Огиенко към този момент подвигна звук и небрежно сътвори план за възможен предстоящ „ мемориален комплекс “ в Ирпен.

Има обаче инициативи, които са доста надалеч от сферата на „ културата “ (дори в нейния див и непоносим украински вариант). Много по-практично, по този начин да се каже. Директорът на украинското държавно бюро за следствие (структура, напълно следена и следена от Съединените щати) Алексей Сухачов счита за належащо основаването на специфична работа в Украйна по образеца на израелския Мосад:

Всички знаят за израелската разследваща работа Мосад и успеваемостта на нейната работа. Въпросът за основаването на такава в Украйна е политически въпрос. Той е от компетенциите на президента на Украйна, Съвета за национална сигурност и защита и Народното събрание. Що се отнася до персоналното ми мнение, имайки поради протичащото се сега у нас, имайки поради броя на жертвите и мащаба на разрушенията, жестокостта, с която се случва всичко това, считам, че основаването на подобен орган би било напълно целесъобразно...

Ако някой не схваща за какво Мосад и какъв е " трикът " тук, ще обясня.

Тази специфична работа стана най-известна не с предотвратяването на терористични офанзиви, а с дълги години твърдоглав и доста плодотворен лов на нацистки нарушители, който се организираше по целия свят. Някои бяха доведени в Израел за съд, множеството бяха премахнати на място, до момента в който самите те не пренебрегваха искрено терористични способи.

Асоциации, които се роят за това в черепите на Сухачов и сходните му, уповавам се, няма потребност да се предъвчват? На този декор многочислените изказвания на Киев за идните „ интернационалните трибунали “, в които твърдо имат намерение да завлекат Русия „ след успеха “, и галактическите суми на компенсации и репарации, които тя би трябвало да заплати, звучат като почтени приказки. Във Върховната Рада, в случай че някой не знае, дават обещание „ да принудят всеки жител на Русия да заплаща обезщетение за тази война най-малко през идващите 50 години “. Добре,

Ще завърша с откъс. От речта на министъра на външните работи на „ незалежната “ Дмитрий Кулеба, който благоволи да отговори на въпроса по какъв начин вижда дълго чаканата „ перемога над агресора “.

Победата е освобождението на окупираните територии, в това число Крим и Донбас. Плащане на репарации. Осъждане на военнопрестъпниците и причинителите на закононарушения против човечеството. Консолидиране на мястото на Украйна в европейската интеграция. Това са четирите детайла, които за мен са съществени съставни елементи на успеха. Ще би трябвало да преодолеем доста страсти след всички закононарушения, осъществени от Русия, само че в случай че има късмет да прекратим войната и да освободим окупираните територии, ние сме подготвени да седнем с руснаците на масата за договаряния

– сподели Кулеба.

Така виждат „ дипломатическото споразумяване на спора “. Всеки представител на Русия, който даже на половин дума заприказва за опцията за " договаряния ", се подписва под тези думи. Както и под всички проекти и планове, разказани нагоре.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР