„Всички като политици и общество държим наистина на хората с

...
„Всички като политици и общество държим наистина на хората с
Коментари Харесай

Зорница Русинова: Не трябва да има санкции за една майка, а точно обратното

„ Всички като политици и общество държим в действителност на хората с увреждания. България има още стъпки да извърви във връзка с хората с увреждания. Не единствено финансовата поддръжка, която беше през вчерашния ден уредена е значима, само че и множеството услуги “, съобщи в утринния блок на Bulgaria ON AIR зам. - министър Зорница Русинова.

Тя съобщи, че не може да каже правила ли си е или не работата досега Агенцията за хората с увреждания.

Стъпките, които извървяхме с майките в действителност са доста значими, разясни Русинова.

Към края на този месец ще се отвори опция на общините да аплайват по оперативна стратегия за насърчаване на патронажната работа. Отделени са 46 милиона лв. за това, заяви зам. - министърът. По думите й, програмата е в помощ на възрастните хора и на хората с увреждания. „ Така ще се понижи в действителност напрежението към здравната ни система “, изясни Русинова.

Относно би трябвало ли да се смята майчинството за трудов стаж, Зорница Русинова съобщи, че това е извоювано право. „ Не би трябвало да има наказания за една майка, а тъкмо противоположното. Има доста добър резултат да вземем за пример от програмата ни, която дава 50% от майчинството, в случай че дамата се върне на работа в границите на 2 години от раждането “, заяви зам. - министър Русинова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР