Всички жители на Букурещ могат да бъдат проверени за коронавирус

...
Всички жители на Букурещ могат да бъдат проверени за коронавирус
Коментари Харесай

Цял Букурещ минава през тестове за коронавирус

Всички поданици на Букурещ могат да бъдат тествани за ковид в най-скоро време, заяви пред локална телевизия румънският здравен министър Виктор Костаке. Той изясни, че управляващите желаят да осъществят стратегия, сходна на извършената в Южна Корея, с цел да тестват столичаните за заболяването благодарение на мобилни екипи. Костаке сподели също, че не всички, които са под карантина, сега се изследват.

„ Одобрихме партньорство и стратегия, които ще стартират скоро. Искаме да тестваме цялото население на Букурещ благодарение на екипи, които ще вървят от врата на врата по южнокорейски модел. Много е значимо да създадем милиони проби. До края на седмицата ще имаме още 200 хиляди теста. Започнахме с един център за тестване през януари, в този момент имаме минимум 20, а желаеме да са по един-два на окръг. “

На 16 март румънският президент Клаус Йоханис разгласи изключително състояние в страната. Отменени са занятията в учебните заведения и детските градини, не работят комерсиалните центрове, въведен е и  комендантски час. Заразените са общо 906, 17 души са умряли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР