Всички жители и гости на Бургас, пътуващи с градския туристически

...
Всички жители и гости на Бургас, пътуващи с градския туристически
Коментари Харесай

Пътуващите с градския туристически автобус в Бургас ще могат да разгледат безплатно атрактивния Авиомузей

Всички поданици и посетители на Бургас, пътуващи с градския туристически рейс на 13, 14 и 15 юли, ще получат опцията със същия билет да влязат и прегледат гратис атрактивния Авиомузей в кв. Сарафово, оповестиха от пресслужбата на общината.

Атракционният рейс потегля от „Магазия 1“ в 16.30 часа и 18.30 часа, а маршрутът му е ул. „Булаир“ – бул. „Демокрация“ – бул. „24-ти пехотен Черноморски полк“ – парк „Езеро“ – кв. Сарафово – парк „Езеро“ – бул. „24-ти пехотен Черноморски полк“ – бул. „Демокрация“ – ул. „Булаир“ – „Магазия 1“. Спирката в кв. „Сарафово“ ще бъде на терминал „Пристигащи“ на Летище Бургас.   90e36b5c0a493565621c5591637db785

Връщането от Летище Бургас, терминал „Пристигащи“, е надлежно в 17:30 и 20:00 часа. Спирките по маршрута са съобразени с това да дават едно прелестно и незабравимо прекарване на бургазлии и туристите и опцията да посетят с една обиколка множеството атракции в града през летния сезон – Зона за публичен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експо център „Флора“, Фестивала на пясъчните фигури, Пункта за наблюдаване на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея.

Линията ще се извършва от открития арт-автобус, благосъстоятелност на общинския транспортьор „Бургасбус“. Цената на билета е 2,00 лв., за деца до 10 години – 1,50 лв..

Всеки пасажер на атракционния рейс на 14 юни ще може да посети и проведената детска работилничка за разработване на хартиени модели на самолети, галерия с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова. Тя ще бъде ситуирана в актуализирания ТУ-154. Освен това децата ще имат опция да се срещнат от близко с специалността на водача и на стюардесата, както и главните им действия в самолета.

Освен Ту – 154, посетителите може да прегледат и останалите попълнения в парка на музея – Ан – 2, Ан – 12, пилотската кабина на Ан – 24, МиГ – 17, МиГ – 21. Освен близкия контакт с машините, всеки искащ ще може да тества уменията си на водач благодарение на очила за виртуална действителност.

И това не е всичко – 4D резултат на работещ самолетен мотор, богата сбирка от макети на самолети, любопитни предмети и наложителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, фотоси, същинска „черна“ кутия на аероплан и навигационни уреди допълват експозицията.

През летния интервал Авиомузей – Бургас ще работи всеки ден от седмицата от 09.00 до 20.00 часа. Билетът за самостоятелно посещаване е 6 лева Ученици и пенсионери – 4 лева, фамилният билет е на цена от 12 лева, а деца до 6 год. и хора с увреждания влизат гратис.

Музеят се намира в кв. „Сарафово“, на входа на Летище – Бургас. До него можете да стигнете с персонален автомобил, с линия № 15 от градския превоз или велосипед от Морската градина през солниците до летището.

За повече детайлности по отношение на Авиомузей – Бургас: 056/ 813 765; 0885 009 673; [email protected].

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР